Първа награда с грамота, парична сума 300 лева и книги

...
Първа награда с грамота, парична сума 300 лева и книги
Коментари Харесай

Ангел Дюлгеров е победител в конкурса Награда Лъчезар Станчев за сонет - песен 2023

Първа премия с грамота, парична сума 300 лв. и книги на VI конкурс " Награда Лъчезар Станчев за сонет - ария 2023 " завоюва Ангел Дюлгеров със " Сонет за словото ". Втора премия с грамота, парична сума 100 лв. и книги получи Диана Фъртунова за " Люспа от дракон ". Отличия с грамоти и книги бяха присъдени на Калин Михайлов с " Рицарски сонет " и Дафинка Станева със " Сонетен спомен ". Осемнадесет подбрани творби от всички изпратени сонети, взели участие в състезанието, са включени в сборника " Лъчезарни сонети 2023 ", публикуван от фондация " Лъчезар Станчев за лирика ". Наградите бяха връчени на публична гала в границите на Празника на курорта, минералната вода и Балкана - Вършец 2023, научи ДУМА от фейсбук страницата на Община Вършец. 
Поети от цялата страна и чужбина взеха присъединяване в състезанието, проведен от Община Вършец и подсилен от фондация " Лъчезар Станчев за лирика " - съорганизатор, Националния книжовен музей, сборник " Огоста ", БНР - Радио Видин, Република България " Гео Милев " в Монтана и в. " Вършец ".
Творбите от тазгодишното издание са 69 и са оценени от жури в състав: Атанас Капралов - ръководител, членове - Магдалена Маркова и проф. дфн Румяна Л. Станчева. Журито се е управлявало от правилото за висока художествена стойност на текста, както и от степента за официално сходство на формата сонет, съчетана с безспорна стихотворна просвета на създателите. Оценяването на творбите е анонимно. >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР