Първа международна курсантска седмица“ (1-st International Air Force Cadets’ Week)

...
Първа международна курсантска седмица“ (1-st International Air Force Cadets’ Week)
Коментари Харесай

Първа международна курсантска седмица откриват днес във ВВВУ „Георги Бенковски“

„ Първа интернационална курсантска седмица “ (1-st International Air Force Cadets’ Week) организира„ Георги Бенковски ”, гр. Долна Митрополия в актуалната седмица.

В откриването на събитието, което ще се състои на 27 март - понеделник, от 9:30 ч. във ВВВУ „ Георги Бенковски “, ще взе участие зам.-министърът на отбранатаТеодора Генчовска.

На откриването са поканени шефът на област Плевен Иван Петков, кметът на Община Долна Митрополия Поля Цоновска, кметът на Община Плевен Георг Спартански.

Събитието има за цел обогатяване знанията на участващите курсанти и офицери за сигурността и защитата, както и за възстановяване насътрудничеството сред държавите-участници. То ще заздрави построените интернационалните партньорства и ще докара до повишение на обмена на курсанти, студенти и преподаватели сред участниците.

Срещата е и мост към бъдещи взаимни планове по разнообразни стратегии, научни проучвания и разработки в областта на защитата и по особено в авиацията.

Стабилното и стабилно развиване на интернационалните връзки се построява на база дългогодишни партньорства, срещи, продан на опит и информация, взаимни планове, и Международната курсантска седмица във ВВВУ „ Георги Бенковски “ е следващата стъпка в тази посока.

В Международната курсантска седмица ще се включат 12 академии и университетас общо 34 задгранични участника (курсанти, студенти и съпътстващи офицери) и 7 български курсанти както следва:

Bulgarian Air Force Academy " Georgi Benkovski "

University of Defence, Brno, Czech republic

Air Force Academy, Greece

Air Force Academy, Deblin, Poland

Military University of Technology, Warsaw, Poland

War Studies University, Warsaw, Poland

Portuguese Air Force Academy, Amadora, Portugal

Air Force Academy, Brasov, Romania

Military Technical Academy „ Ferdinand I ”, Bucharest, Romania

Nicolae Balcescu Land Forces Academy, Sibiu, Romania

Spanish Air & Space Force Academy, Murcia, Spain

USAF Academy, Colorado springs, USA

В програмата са предвиденипрезентации, показване на академиите, визити на музеи, забележителности в гр. Плевен и гр. Велико Търново, както и показване на летателното образование, провеждано във ВВВУ „ Георги Бенковски “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР