Първа лига се завърна с пълна сила. Цели два месеца

...
Първа лига се завърна с пълна сила. Цели два месеца
Коментари Харесай

Първа лига се завърна ударно: луди сблъсъци и много голове

Първа лига се завърна с цялостна мощ. Цели два месеца българското състезание отсъстваше от всекидневието на футболните ентусиасти и подновяването му се очакваше с неспокойствие. 21-ия кръг от пролетния дял на шампионата предложи приятност за зажаднелите за футбол почитатели. Станахме очевидци на резултатни дуели, а на места адреналинът взе връх и се стигна до неприятни конфликти сред последователи.

Кръгът започва в събота с дуела сред борещите се за оцеляване в елита Етър и Септември, който предложи цели 6 гола и в последна сметка приключи при тъждество 3:3.

Равенството несъмнено оставя горчив усет в устите на „ болярите”, които на полувремето водеха с три чисти гола против противник, който не предложи никакъв отпор. На почивката явно при столичани настъпи смяна и в разстояние на по-малко от четвърт час Септември върна и трите попадения. Така треньорският дебют на Красимир Балъков отпред на родния му клуб несъмнено не мина по проект, като „ виолетовите” заемат 11-о място в класирането с 19 точки. Септември е 10-и с 24 пункта.

Февруарска полуда! Септември възкръсна мощно против Етър

Героят за Септември взе и шампанското от GONG.BG

Балъков: Съжалявам за хората, които пристигнаха

Николай Митов: Свалям шапка на футболистите



Съботният ден продължи с доста попадения в срещата сред Верея и ЦСКА. Попаденията обаче бяха само на сметката на "червените ", които навреме възобновиха борбата за купата с Лудогорец. Това е 15-та победа за водения от Стамен Белчев тим от началото на акцията. В същото време старозагорци претърпяха осма загуба в шампионата, като новият треньор на Верея Благомир Митрев дебютира отпред на отбора с доста тежко проваляне. Голмайсторът на "армейците " Фернандо Каранга вкара две от попаденията, а Енрике Рафаел, Роланд Алберг и Жан Бланко оформиха за крайното 5:0. "Червените " не престават да дишат във врата на "орлите " и са единствено на точка зад първенците с актив от 50. Верея пък е 6-и с 31.

ЦСКА възобнови борбата за купата с погром над Верея

Каранга: Бих жертвал голмайсторския приз за купата

Стамен Белчев: Хареса ми успеха като резултат

Благо Митрев: Скоростните футболисти на ЦСКА направиха разликата



Черно море и Берое сложиха черешката на тортата в първия ден от уикенда с нови пет гола. Радослав Василев даде задатък за „ моряците “ в самото начало на срещата, само че още преди края на първото полувреме старозагорци направиха поврат след хеттрик на Педро Еуженио. Мартин Камбуров означи в заключителните секунди на срещата и по този метод оформи крайния резултат. Черно море имаше превъзходство в началните минути на срещата, само че Берое съумя да откри надзор върху развиването на мача след първия четвърт час и това донесе триумф на старозагорци. Така Берое остава на четвъртата позиция в класирането с 37 точки, а воденият от Илиан Илиев варненски отбор е 8-и с 25.

Светкавичен поврат на Берое порази Черно море

Педро Еуженио: Най-силният ми мач, откогато съм тук

​Александър Томаш: На фантазии и упоритости сме големи​

Илиан Илиев: Резултатът лъже



Неделният ден не стартира толкоз стремително, като Локомотив Пловдив взе минимална победа с 1:0 над Пирин Благоевград на "Лаута ". Единственото попадение в срещата осъществя Димо Бакалов в 29-ата минута. Това беше и първи триумф под управлението на Бруно Акрапович за "смърфовете ". Така Локо Пд размина Черно море в класирането и е 7-и с 26 точки. Пирин е 12-и с 19 точки.

Локо Пловдив се отпуши при Акрапович, с 10 души би Пирин

Акрапович: Играем мач за мач, след подготовката сме по-добре

Радуканов: Трудно ще ни е, не чакайте чудеса от нас



Лудогорец сервира ново голово шоу против Славия в следобеда. Шампионите се завърнаха на победния път с погром над "белите " от 4:1. Клаудио Кешеру откри резултата в 24-ата минута. Стефан Велев изравни в 33-ата минута. "Орлите " обаче бързо си върнаха преднината, като още веднъж Кешеру бе прецизен за 2:1. Абел Анисе пък утрои за разградчани в 37-ата минута, а Вандерсон се разписа в 52-ата минута. Така възпитаницте на Димитър Димитров още веднъж се настаниха на лидерската позиция с 51 точки, само че са неразделно следвани от ЦСКА, който има 50. Славия е на 9-ата позиция с 24 точки.

С красиви голове Лудогорец се разправи със Славия

Димитър Димитров: Притесняват ме травмите на Саша и Сисиньо

Клаудиу Кешеру: Забавлявахме се на терена

Загорчич: Трябва да почистим грешките



​Неделният ден приключи с дербито сред Левски и Ботев Пловдив. "Сините " реализираха извънредно сложна победа с 1:0 над "жълто-черните ". Пламен Димов си означи автогол в 88-та минута и по този метод подари успеха на Левски. "Сините " са трети във краткотрайното класиране с 42 точки, а Ботев е пети с 32.

Бивш "син " избави Левски с безразсъден автогол

Николай Киров: Трудно се приказва след такава загуба

Пиргов: Тръгнах си от Левски с положителни усеща, биха ни с рикошет

Прохазка: Не играхме добре, още се опознаваме с новите

Делио Роси: Със сигурност ще играем доста по-добре



Мачът бе белязан със конфликти сред агитките на двата тима, както отвън стадиона, по този начин и в неговите лимити, поради което се наложи намесата на органите на реда. Днес пък стана ясно, че футболните почитатели са вилнели и в градския превоз след края на дуела. При случаите има арестувани и потърпевши, в това число чиновник на реда.

Столичните служители на реда задържаха 12 души преди Левски - Ботев

Футболни почитатели вилняха в градския превоз в София

В заведение на ул. „ Черковна “ почитателите почнали да хвърлят пиратки и жестоко да нарушават публичния ред, след което се и сбили. От разменените удари са потърпевши трима, които са откарани в болница. В полицейския арест са арестувани двама участници в спора. При преодоляване на обстановката е потърпевш и един от служителите на реда, който също е отведен в болнично заведение.

Днес ще се изиргае последния мач от 21-ия кръг на Първа лига. Витоша Бистрица посреща Дунав Русе в завладяващ дуел, в който и двата отбора се нуждаят от наложителна победа. Бистричани са последни в класирането с едвам 5 точки, а русенци са предпоследни с 15 точки - на 4 от 12-ия Пирин Благоевград.

Витоша приема Дунав в борбата на дъното

Мачът посред им е в понеделник от 17:30 часа. Можете да го гледате по DIEMA SPORT , PLAY DIEMA XTRA и GONG PLAY.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР