Първа копка за ремонта на сградата на бивше общежитие на

...
Първа копка за ремонта на сградата на бивше общежитие на
Коментари Харесай

Правят първа копка на Център за временно настаняване в Димитровград

Първа копка за ремонта на постройката на бивше общежитие на химическия колеж ще прави община Димитровград на 2 декември.
Събитието е по план „ Преустройство на бивше общежитие на химически колеж " Професор доктор Асен Златаров " в Център за краткотрайно настаняване находящ се в УПИ I, кв. 129 по проекта на гр. Димитровград Община Димитровград ”, финансиран по Оперативна стратегия „ Региони в напредък ” 2014-2020 година, Приоритетна ос 1: „ Устойчиво и интегрирано градско развиване “, Процедура: BG16RFOP001-1.032 „ Изпълнение на интегрирани проекти за градско възобновяване и развиване 2014-2020-Димитровград ”.
Проектът е на стойност 626 769,20 лв., от които европейско финансиране 532 753,82 лв. и 94 015,38 лв. национално съфинансиране.
 Димитровград кандидатства за столица на културата през 2026 година Димитровград кандидатства за столица на културата през 2026 година
Димитровград ще издигне кандидатурата си за Европейска столица на културата през 2026 година взаимно със словашкия регионален град Хлох...
Проектът планува след преустройството в Центъра да могат да се настаняват 20 бр. консуматори. Предоставянето на новата за общината услуга, ще дава близка до фамилната грижа среда за лица, които са краткотрайно или трайно лишени от дом. Центърът ще дава Комплекс от обществени услуги, предоставяни на бездомни лица, ориентирани към облекчаване на ежедневните им потребности.
Ще бъде построена и рампа за достъп на хора в неравностойно състояние. Върху обекта на намеса ще бъдат изпълнени ограничения за топлоизолация, замяна на дограмата и нова покривна структура. Центърът ще разполага с пет складови пространства, помещение за пране и гладене и склад за чисто и мръсно долни дрехи. На първия етаж ще има обособени две отделения за по двама потребителя, приемен офис, офис за личния състав, приемно за инвалиди, медицински бранш, столова и разливна кухня. На идващото равнище ще има още осем отделения за по двама потребителя, общи санитарни възли и кабинет.
Основната планова цел непосредствено способства за осъществяването на заложеното в Закона за обществено подкрепяне и в Правилника за неговото използване, по този начин и в Общинския проект за развиване на община Димитровград 2014 - 2020 и по-конкретно - характерната мярка за реализиране на СТРАТЕГИЧЕСКА ЦЕЛ 1: Повишаване на привлекателността и конкурентоспособността на Община Димитровград, посредством създаване на подобаваща инфраструктура и опазването на екологичния й капацитет, Инвестиционен приоритет „ Социална инфраструктура ”.
Основните действия в Центъра са подчинени на задачите за попречване на обществената изолираност, в която се намират лицата и решение на съответни обществени проблеми. Обновеният и реорганизиран обект цели директно облагодетелстваните лица от модернизацията на обществения обект да бъдат както бездомните лица, по този начин също и като евентуални ползватели на предоставяната услуга да могат да се дефинират хора, които са изложени на риск от беднотия и обществено изключване, жертви на трафик, принуждение и други форми на употреба, разнообразни форми на зависимости, жертви на измами (имотни, финансови), уязвими, малцинствени и обществено слаби групи от популацията и други групи в неравностойно състояние и други, с които да се работи превантивно.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР