Първа копка за ремонт на 7-километровата отсечка на път ІІ

...
Първа копка за ремонт на 7-километровата отсечка на път ІІ
Коментари Харесай

Старият обход на Монтана ще е като нов до следващото лято /снимки/

Първа копка за ремонт на 7-километровата права на път ІІ 81 от Благово до Монтана направиха регионалният шеф на Монтана Росен Белчев, кметът на Монтана Златко Живков, шефът на ОПУ-Монтана Илия Илиев и началникът на отдел в дирекция „ Изпълнение на планове по Оперативна програма “Регионално развитие” 2014-2020 и по стратегиите за териториално съдействие на Европейски Съюз “ в АПИ инж. Христо Петров. Второкласният път е съществена връзка на Северозападна и Югозападна България през прохода Петрохан на Стара планина. Той е най-пряката връзка за жителите от областите Монтана и Видин със София, както и с Дунав мост II и пристанище Лом.
„ Изключително значимо е този път да стане и искам триумф на строителя за приключи реконструкцията до идващото лято, съобщи кметът Златко Живков. Той напомни, че съвсем по едно и също време ще протече ремонтът на два сектора второкласния път. Първата е от Боровци до Благово и втората от Благово до Монтана.
Отсечката, ремонта на която бе разгласен през днешния ден стартира на към 2 км след с. Благово, продължава в посока Монтана, минава по ул. „ Диана “ в индустриалната зона на град Монтана и приключва преди пътния възел с обходния път на гр. Монтана и бул. „ 3-ти март. Реконструкцията включва полагане на нова асфалтобетонова настилка, възстановяване на отводнителната система, подсилване на свлачище край язовир „ Чернила “, ремонт на мост при 98-ми км над река Огоста и пътен надлез над жп линията Бойчиновци - Монтана - Берковица. На пътния сектор ще има нови ограничаващи системи, пътни знаци и хоризонтална маркировка. Ще бъдат инсталирани и слънчеви знаци за премерване на скоростта на придвижване на транспортните средства. Срокът за довеждане докрай на обекта е 12 месеца. Изпълнител на строителството е „ ХИДРО – ВОД СТРОЙ “ ДЗЗД, в който вземат участие „ ХИДРОСТРОЙ “ АД и „ ВДХ “ АД. Стойността на контракта е 6 654 083.46 лева с Данък добавена стойност
Проектът се финансира от Европейския съюз по Програмата Интеррег V-A Румъния - България 2014-2020, посредством Европейския фонд за районно развиване и националния бюджет и е част от план „ Монтана - Долж: По-добър достъп - по-близки общности “.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР