Първа копка за изграждане на нова детска площадка в парк

...
Първа копка за изграждане на нова детска площадка в парк
Коментари Харесай

Модерна детска площадка изграждат в Северен

Първа копка за създаване на нова детска площадка в парк „ Сърнена гора ” на регион „ Северен ” направи кмета на региона инж. Ральо Ралев, взаимно с кмета на регион „ Централен ” Георги Стаменов, кметът на регион „ Тракия ” Костадин Димитров и шефът на Оперативна програма „ Градини и паркове ” Стоян Алексиев.

Паркът се намира в междублоковото пространство на улиците „ Сърнена гора ” №12,18 и „ Златна панега ” №12.

Детската площадка ще бъде напълно съобразена с условията на Наредба №1/2009г. за изискванията и реда за устройството и сигурността на площадките за игра.

Предвижда се монтаж на 5 на брой детски уреди за игра:

-          1. Детско комбинирано оборудване с кула с покрив и кула без покрив, пързалка, разнообразни равнища за игра, балкони, стена за катерене, стълбище и многочислени занимателни детайли.

-          2. Къщичка с покрив, стени и прозорци за игри със сюжети и функции.

-          3. Люлка-„ махало ” с 2 бр. седалки – вид „ панер ” за деца до 3 год. И плоска за деца над 3 година

-          4. Люлка – везна

-          5. Пружинна клатушка

Всички уреди ще бъдат инсталирани върху ударопоглъщаща настилка с повърхност от 117 кв.м. Цената за създаване на новата детска площадката е 50 000 лева

" През 2017 година преасфалтирахме всички алеи в парка, изградихме нова поливна система, подменихме част от пейките, и в този момент като свършек на облагородяването на парковото пространство е построяването на нова детска площадка, което се чака да завърши до края на месеца " – разяснява инж.Ралев.

 

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР