Първа копка за изграждане на колектор за отпадъчни води направи

...
Първа копка за изграждане на колектор за отпадъчни води направи
Коментари Харесай

ВМЗ Сопот изгражда колектор за отпадъчни води


Първа копка за създаване на колектор за отпадъчни води направи на 3 ноември изпълнителният шеф на ВМЗ ЕАД Сопот - инж. Иван Стоенчев, оповестяват от сдружението.

Той разясни, че задачата е делене на смесените отпадъчни води от площадка „ Сопот “ на сдружението чрез дъждопреливник и отклоняване на битовите отпадъчни води към градската канализация на Сопот.

Проучвателните работи по плана започнаха през 2019 година по наставление на Басейнова дирекция - Източно-беломорски регион Пловдив. Предложени бяха три разновидността за отклоняване отпадъчните води към градската канализация. Избран бе най-целесъобразният от икономическа и екологична позиция – построяването на колектор, чието трасе ще минава само през парцели общинска и държавна благосъстоятелност.



След извършените съгласувателни процедури, издаденото от Община Сопот позволение за градеж на 17.05.2022г. и извършения избор на фирма-изпълнител, действителните действия по плана стартираха на 3 ноември. Инвестицията - 460 000 лв., е на ВМЗ.

След реализация на плана, оборудването ще бъде предадено в благосъстоятелност на община Сопот, а оператор на колектора ще е ВиК Пловдив.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР