Първа копка, официална церемония и пресконференция се състояха в община

...
Първа копка, официална церемония и пресконференция се състояха в община
Коментари Харесай

Рекултивация на общинското сметище се извършва в община Трекляно

Първа копка, публична гала и конференция се състояха в община Трекляно по осъществяването на план "Рекултивация на общинско хранилище за неопасни твърди битови боклуци в аграрен парцел №009025 с ЕКАТТЕ 75232 по КККР на с.Уши, община Трекляно ".

Проектът е финансиран по Оперативна стратегия "Околна среда 2014-2020 година ", съфинансирана от Европейския фонд за районно развиване и Кохезионния фонд на Европейския съюз.

Изпълнението на плана е ориентирано към осъществяване на ограничения по закриване и рекултивация на общинското хранилище за неопасни твърди битови боклуци на община Трекляно, което не дава отговор на условията. Площадката на депото е ситуирана върху парцел с повърхност от 9,677 дка. Площта на депото, която ще бъде рекултивирана е 0,25 ха, оповестиха от общината.

В резултат на осъществяването на плана ще бъдат реализирани резистентност и продължителност на рекултивираното хранилище, понижаване на отрицателното влияние върху околната среда - почви, атмосферен въздух, повърхностни и подземни води, възстановяване, опазване и възобновяване на естествената околна среда, възстановяване на качеството на живот на жителите на общината.

Община Трекляно планува на рекултивираното хранилище да бъдат основани нови зелени площи.

Започналият към този момент план е с начална дата 10 юни 2020 година и заключителен стадий - 10 май 2022 година Общата стойност на плана е 209 134.28 лева, от които европейско финансиране 177 764,14 лева, а националното съфинансиране е в размер на 31 370,14 лева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР