Първа копка на ремонта на Рогошко шосе направиха днес кметът

...
Първа копка на ремонта на Рогошко шосе направиха днес кметът
Коментари Харесай

0.5 км от Рогошко ще са готови за ЧНГ

Първа копка на ремонта на Рогошко шосе направиха през днешния ден кметът Здравко Димитров, неговият заместител Пламен Райчев и представители на компанията реализатор „ ИССА 2000 “.

До края на 2023 година би трябвало да бъде приключен първият стадий от ремонтните действия, които обгръщат реконструкцията на обслужващата улица, свързваща „ Рогошко шосе “ с бул. „ Марица Север “.

Тя е с дължина 548 метра и средствата за нея в размер на 3,5 милиона лв. са обезпечени в тазгодишния бюджет на Община Пловдив.

„ Обектът е разграничен на два стадия, като общата му стойност е към 15 милиона лв.. Останалата сума ще бъде заложена в проектобюджета за 2024 година и съм сигурен, че до края на идната година една от входните артерии на града, която е в тежко положение, ще добие напълно нов тип “, съобщи при старта на ремонтните действия заместник-кметът Райчев.

„ Уверен съм в качеството, което предлага компанията реализатор, тъй като те направиха пътя Пловдив-Асеновград, който е пример за цялата страна. Тази компания работи и на Голямоконарско шосе, където също виждаме качествени действия, и то в период. Проблемът е, че има компании, които печелят поръчки в съда – след обжалване, само че поемат повече работа, в сравнение с действително могат да извършат, и това се отразява на всички нас. Пожелавам на строителите триумф и дано след време се радваме на ново и хубаво трасе на тази входно-изходна артерия “, съобщи кметът Димитров.

Общата дължина на сектора, който ще бъде ремонтиран, е 4,5 километра и е от началото на Рогошко шосе след моста на Адата до границата на землището на Община Пловдив, дружно с обслужващата улица с дължина 548 метра. Срокът за осъществяването на строително-монтажните работи е 533 дни.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР