Първа жалба срещу Спас подава негова бивша учителка Радка Тодорова.

...
Първа жалба срещу Спас подава негова бивша учителка Радка Тодорова.
Коментари Харесай

Как започва ”кариерата” на измамника Спас/Александър

Първа тъжба против Спас подава негова някогашна учителка Радка Тодорова. Това се случва още през 2011 година, когато тя и 10 нейни другари са завлечени с много пари, демонстрира следствие на bTV.

Преди дни Спас от Кочериново бе оголен като рисков интернет лъжец, представящ се под името Александър Николов , който е съумял да завлече над 40 българи с пари за евтини самолетни билети или телефони.

"Той е прекомерно интелигентен, психически навлиза в света на другите “, описа учителката Тодорова.

Спас спечелил доверието ѝ и тя приела негово предложение за екскурзия до Италия - за 200 лева на човек, а в случай че съберяла групата, нямало да заплаща, било жест за нея.

"Това ме ласкаеше в този миг. Събрах си групата от доста близки другари, събрах им парите и започнахме да чакаме билетите. Мина време, билети няма. Обадих му се, той взе да шикалкави “, описа Тодорова.

След поредна среща със Спас се оказало, че няма никакви билети, няма и организация, която провежда сходна екскурзия.

Тодорова подала сигнал в полицията, след това той стигнал до прокуратурата. Всички пострадали били разпитани. След известно време получила уведомление, че Спас не е бил открит и по този начин всичко завършило.

"Съжалявам, че тогава не разреших да го набият, тъй като на такива хора тъкмо това е мярката. Той е безпределно нерешителен и това щеше да го спре “, сподели тя.

Според нея след нейния случай се е отприщила вълната на измами на Спас.

"Кариерата “ на измамника в действителност потегля от библиотеката в Дупница . Бившата библиотекарка Мария Георгиева описа, че той ходел там всеки ден с преносим компютър под мишница. Идвал с първите читатели и си тръгвал с последните.

Предлагал преференциално билети на служителките, няколко отпътували и се върнали от чужбина. Затова и Мария потърсила услугите му - за сина си и негов другар. За да стане по-бързо, дали пари на Спас, с цел да чекира билетите. На летището открили, че няма билети.

Синът на Мария и неговият другар се върнали в Дупница, намерили Спас и си взели парите назад.

Мария, чийто брачен партньор бил служител на реда, се оплакала в районното. Там ѝ споделили : „ Ние си го знаем, той е олигофрен “.

"Такъв-онакъв, олигофренът направи сума ти пакости, не взеха ограничения, а в този момент дано го търсят “, сподели Георгиева.

Според кмета на Кочериново Иван Минков „ в обществото се приказва, че Спас в действителност мами, дори свои близки хора е измамил преди 7-8 години “.

"Познавам Спас от деня на раждането му, той цялостен живот се занимава с измами, първо стартира с роднините си, а като натрупа опит, очевидно се е трансферирал и на непознати”, разяснява кметът.

И до момента в който бащата на Спас твърди, че не е виждал сина си от години, в Кочериново се шушука, че той постоянно се прибира у дома.

"Близки споделят, че идва понякога. Идва, отпътува някъде и по този начин. По принцип не стои непрекъснато тук “, сподели Минков.

В прокуратурата в Благоевград са постъпвали две тъжби против Спас Василев. Първият е казусът на Тодорова и околните ѝ от 2011 година Вторият е от три години по-късно, когато по същата скица Спас мами и някогашните си съученици. И при двата случая няма формирано дело против него.

По неофициални данни Спас е разгласен за общодържавно търсене от две полицейски дирекции. Междувременно прокуратурата в Благоевград през вчерашния ден върна и стартира още веднъж следствието като смени прокурора.

Същият бе оголен от полицията като рисков интернет лъжец, представящ се под името Александър Николов, който съумял с подправен профил да завлече десетки българи с пари за евтини самолетни билети или телефони.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР