Първа градска болница в София (Първа МБАЛ София ЕАД) става

...
Първа градска болница в София (Първа МБАЛ София ЕАД) става
Коментари Харесай

Първа градска в София става университетска болница

Първа градска болница в София (Първа МБАЛ София ЕАД) става университетска болница. Днес това ще бъде разисквано на съвещание на Министерски съвет по предложение на здравния министър Кирил Ананиев.  “Да, тази година аплайваме за Първа градска болница, а идната за Втора градска да стане университетска ”, удостовери пред Столица.bg доктор Веселин Милев, който е ръководител на Постоянната комисия по опазване на здравето и обществена политика в СОС.

Лечебното заведение е общинско и разполага с 272 кревати в стационарния блок. Тази година Столична община влага над 500 000 лева в поправки на отделенията и закупуване на нова здравна инсталация. В момента вървят поправки в хирургичния блок и общината е осигурила финансирането за нова инсталация за упойка.

“Това е огромен пробив за нас, общинска болница да стане университетска. Така се подвига равнището на лечебното заведение, защото ще има и научна активност. Ще има образование,  кариерно израстване, телемедицина. В същото време ще се обезпечат общинските лечебни заведения със лекари и експерти ”, разяснява пред Столица.bg доктор Милев.

В три общински лечебни заведения към този момент има екзистенц най-малко за хабилитирани лица, каквито са нужни за повдигане равнището на лечебното заведение. И като университетска болница Първа градска остава благосъстоятелност на Столична община.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР