Първа донорска ситуация бе реализирана у нас след началото на

...
Първа донорска ситуация бе реализирана у нас след началото на
Коментари Харесай

Двама българи получиха шанс за живот след успешни трансплантации

Първа донорска обстановка бе осъществена у нас след началото на изключителната епидемиологична конюнктура. Успешна сърдечна трансплантация извърши екип на университетската болница “Св. Екатерина “. Реципиентът е мъж на 49 години, който до момента е бил с неестествен орган, в очакване на подобаващ донор. Пациентът е в устойчиво общо положение и се възвръща в лечебното заведение под непоколебим медицински надзор.

Екип на болница “Лозенец “ извърши чернодробна трансплантация на 18-годишно момиче. Пациентката е настанена в реанимацията на лечебното заведение, където лекарите наблюдават процесите по възобновяване ѝ.

Двете трансплантации станаха вероятни след донорска обстановка, осъществена от екипа на университетската болница “Д-р Георги Странски “, Плевен. Донор е 25-годишен мъж, изпаднал в мозъчна гибел.

Министерството на здравеопазването и организация “Медицински контрол “ изричат към околните на умрелия мъж своите съболезнования и признателност за хуманното решение да дарят неговите органи и по този метод да дадат късмет за живот на нуждаещи се от трансплантация български жители.

Същевременно Българският лекарски съюз употребява мотива с цел да призове жителите да пазят лекарите:
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР