Първа беседа от новата инициатива на Районен съд – Враца

...
Първа беседа от новата инициатива на Районен съд – Враца
Коментари Харесай

В Районен съд – Враца се проведе първата беседа с ученици от кампанията на съда за повече отговорност на пътя

Първа сказка от новата самодейност на Районен съд – Враца - „ С повече внимание и отговорност на пътя - животът е скъп “ се организира през днешния ден в съда. Участие в нея взеха възпитаници от профилираната паралелка „ Автомобилна мехатроника “ на Професионалната техническа гимназия „ Н. Й. Вапцаров “ – Враца.

Изборът тъкмо те да дойдат в съда не беше инцидентен, тъй като в края на своето образование, ще получат удостоверение за правоуправление на МПС, категория „ В “. С учениците бе техният класен началник Николай Златев и учебният психолог Диана Конецовска.

„ Целта на нашата нова самодейност е предварителна защита против осъществяването на нарушавания и закононарушения по превоза. Искаме да влияем върху присъединилите се в нея по този начин, че те да бъдат по-внимателни и виновни водачи на пътя “ – разяснява арбитър доктор Вероника Бозова, която бе преподавател и управлява самодейността.

В днешната среща арбитър Бозова обясни на учениците разликата сред закононарушение и нарушаване по превоза. Дискутирани бяха най-често срещаните закононарушения и нарушавания, свързани със Закона за придвижване по пътищата и Правилника по използването му.

Учениците схванаха също каква е разликата сред предумисъл и несъобразителност при едно пътно-транспортно произшествие, какво е лека, междинна и тежка телесна щета, по какъв начин се дефинира по кое време какво наказване да бъде наложено.

Гостите интензивно участваха с въпроси в дебатирането на тази толкоз настояща тематика. Основният акцент през днешния ден бе подложен върху закононарушенията по превоза. На идната среща, която ще бъде през декември, ще се приказва по-обстойно за нарушаванията на Закона за придвижване по пътищата. За тази среща арбитър Вероника Бозова помоли учениците сами да сформират лист с това какви, съгласно тях, са най-често срещаните нарушавания на този закон.



В новата самодейност на Районен съд – Враца могат да се включат, както възпитаници в гимназиален стадий, по този начин и преминаващи курс за придобиване на дееспособност за ръководство на МПС и жители.

За присъединяване в програмата могат да се вършат самостоятелни и групови записвания на [email protected], както и на тел. 0878892736.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР