John Lewis и Waitrose ще наемат над 10 000 души, когато се задават коледни станове

...
Партньорството притежава веригата универсални магазини John Lewis, както и супермаркета
Коментари Харесай

Партньорството притежава веригата универсални магазини John Lewis, както и супермаркета от висок клас Waitrose.

В съобщение то каза, че 2900 временни позиции в продажбите и мърчандайзинг вече са налични в неговите 34 магазина John Lewis.

Междувременно Waitrose търси асистенти в супермаркети, работници нощна смяна и шофьори за доставка на клиенти за своите 329 магазина.

< p>Още 2700 празнични позиции се рекламират във веригата за доставки - със складови работници и шофьори, които трябва да помогнат на фирмата да изпълнява доставките и да получава поръчки с щракване.

Лиза Бери, изпълнителен директор на John Lewis Partnership, каза: „Ние сме изключително горди от начина, по който нашите две марки станаха част от вълнението, което заобикаля Коледа и това е страхотна възможност да бъдем в сърцето на това в толкова специално време.

„Нашите клиенти са в челните редици на всичко, което правим; искаме да им предоставим страхотен празничен сезон с вдъхновяващи продукти и най-доброто обслужване на клиентите, предоставено от нашите брилянтни партньори."

Прочетете още бизнес новини:
Граничната цена на енергията пада
Потребителското доверие се повишава

Май: Собствеността на John Lewis е застрашена

Всичко това идва след няколко предизвикателни месеца за групата.

Той отчете годишна загуба от £234 милиона през март и предупреди имаше неуточнен брой съкращения на работни места.

Едва за втори път от 1953 г. членовете на персонала - известни като партньори - не получиха годишен бонус поради финансовите резултати на фирмата.

През май председателят на John Lewis Дейм Шарън Уайт - бивш висш държавен служител - остана наранен след вот на доверие, проведен от персонала.

Докато докладите по-рано тази година предполагаха, че групата е планирала за да промени своя модел на партньорство, Dame Sharon по-късно потвърди: „Партньорството на John Lewis винаги ще бъде бизнес, собственост на служителите. Без ако или но."

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР