Партньорството между Роджър Федерер и автомобилния гигант Мерцедес“ продължава с

...
Партньорството между Роджър Федерер и автомобилния гигант Мерцедес“ продължава с
Коментари Харесай

Федерер участва в проектирането на специален модел на „Мерцедес“


Партньорството сред Роджър Федерер и автомобилния колос „ Мерцедес “ продължава с цялостна мощ. От немската компания разкриха, че точно Маестрото е взел участие в проектирането на един от новите Mercedes-AMG GT 63 S E Performance, който ще бъде произвден в лимитирана серия. Един от колите ще бъде продаден на благотворителен търг в края на месеца, като съгласно уредниците от RM Sotheby’s се чака препоръчаната за него сума да бъде сред 200 хиляди и 250 хиляди евро.

Всеки автомобил от серията има свои неповторими характерности, само че този е в действителност специфичен, защото дейна роля в подготвянето на дизайна е взел носителят на 20 трофеи от Големия шлем. Швейцарецът е измежду световните посланици на Mercedes от 2010 година насам, като по всичко наподобява, че партньорството сред двете страни ще продължи да бъде все по този начин здраво.

Разбира се, първото нещо в автомобила, което притегля вниманието, е неговият цвят. Колата е боядисана в колорит, прочут като Electric Beam – ослепителен колорит на неоново жълтото, напободяващ цвета на топките за тенис. Освен това част от кокпита е построен съгласно персоналните желания на Маестрото.

Под капака на Mercedes-AMG GT 63 S E Performance има 4-литров V8 мотор с двойно турбо, който е обвързван с електрическия мотор, задвижващ задното окачване. Той, от своя страна, че аст от новаторска електрическа система, включваща още двустепенна трансмисия и особено направен диференциал. Тази задвижваща система предсотавя мощ от 831 к.с и 1400 Nm въртящ миг, което са изумителни стойности за първокласен седан.

От Mercedes разкриват още, че автомобилът развива оптималната скорост от 316 км/ч, а ускорението от 0 до 100 км/ч се случва за 2.9 секунди. Това, което прави AMG GT 63 S E Performance още по-впечатляващ, е че разходът на гориво е 8,6 л. на 100 км, като също така колата би могла да измине 12 км. само с електрическа сила.

Организаторите на търга от RM Sotheby’s оповестяват, че приходите от продажбата ще бъдат употребявани за осъществяване на обществен благотворителен тенис план в Лондон.

Снимки от фотосесията на Роджър Федерер с новия Mercedes-AMG GT 63 S E Performance можете да видите ТУК:
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР