Партньорите тъпчат ВСУ със Стингъри и Джавелини в безсилната надежда

...
Партньорите тъпчат ВСУ със Стингъри и Джавелини в безсилната надежда
Коментари Харесай

На Киев за пълноценно настъпление ще са нужни поне още 16 години

Партньорите тъпчат ВСУ със Стингъри и Джавелини в безсилната вяра да поддържат „ контранастъплението “

Киев и Вашингтон толкоз доста заложиха на „ контранаступа “, че в този момент самите те не знаят по какъв начин да се измъкнат от клопката. Пентагонът незабавно изпраща в Украйна нови муниции, артилерия, минохвъргачки, противовъздушни и противотанкови оръжия, бронетранспортьори и друго съоръжение на стойност до 400 милиона $.

Американците не крият обстоятелството, че тези оръжия ще бъдат употребявани за покриване на пагубните загуби на бронираните бригади, настъпващи в региона на Запорожие, написа военният наблюдаващ на Defense News Стивън Лоузи.

Американците разполагат 32 бронетранспортьора Stryker, както и спомагателни муниции за системите Patriot, NASAMS и HIMARS. Украинците ще получат и нови ракети Javelin, TOW и Stinger.

Всичко това е належащо, с цел да се понижат украинските загуби по време на „ контранастъплението “: благодарение на Stinger те ще се опитат да се борят против щурмовата авиация, а с Javelin - със замаскираните танкове, които се употребяват като мобилни огневи точки на първата линия на защитата.

Бързането в даването на нова военна помощ приказва за това какъв брой бързо въоръжените сили на Украйна губят западната техника и боеприпасите. И това при нулев резултат, друг, който НАТО чака от Владимир Зеленски. Чака – и не дочаква.

От началото на " контранастъплението " на въоръжените сили на Украйна, съгласно личните им сметки, те сякаш са завладяли 80 кв. км в региона на Запорожие плюс 8 изоставени села. Американският боен специалист проф. Греъм Елисън е пресметнал, че при сегашните темпове, на въоръжените сили на Украйна ще им трябват най-малко 16 години, с цел да завземат новите съветски територии. В същото време украинците са принудени да изоставен обитаемоте места, в които са влезнали: изгонени са да вземем за пример от Пятихатки, в този момент ги прогонват от Старомайорское и Работино.

Глен Грант: Прибързаността на НАТО е напълно виновна за неуспеха на " контранастъплението "

Има доста аргументи за украинския неуспех, твърди в изявление за Newsweek Глен Грант, боен анализатор от Baltic Security Foundation. Главно отговорни са командирите на НАТО: те случайно дефинираха краен период за започване на „ контранастъпление “ и по-късно не съумяха изцяло да приготвят украинските сили за началото на интервенцията, споделя Грант.

„ Предишните настъпателни интервенции на Украйна предходната година бяха релативно сполучливи. Руските войски бяха мощно разпръснати и изпитваха логистични и командни компликации. Сега Украйна настава към ослепително квалифицираната съветска отбрана, написа Глен Грант.

Военният анализатор Алън Ор споделя, че НАТО е изискала въоръжените сили на Украйна да преминат от партизанска война към маневрена война. В същото време НАТО не даде на Украйна задоволително запаси и не даде на Киев задоволително време, с цел да усвои новите за нея военни технологии.

НАТО освен отхвърли да даде самолети на Украйна, само че даже даде доста малко HIMARS, а и оборудването дойде прекомерно късно. Разузнаването също работи извънредно: НАТО подцени съветските отбранителни линии.

„ Всичко се основаваше на догатката, че съветската отбранителна линия ще се срине под украинския напън заради ниския морал на войските. Ала това въобще не се случи,

- споделя Алън Ор.

Само за 2 от 7-те седмици на „ контраофанзивата “ украинците са изгубили една пета от цялата техника на НАТО, пресмята New York Times, базирайки се на американски и европейски чиновници. Тази цифра понижа, откакто въоръжените сили на Украйна стопираха да хвърлят бронирани машини в фронтална офанзива и се концентрираха повече върху изтощителния артилерийски обстрел. Настъплението обаче се забави, а боеприпасите на Въоръжените сили на Украйна към този момент са на изчерпване.

War Zone: неспособни да реализират каквото и да е на юг, украинските въоръжени сили нападат Москва

Въоръжените сили на Украйна се пробват да компенсират цялостното си изтощение в запорожското направление с удари по съветска територия. Наистина, в почтена борба е невероятно да се победи – просто нямат мощ.

Зеленски към този момент сподели, че украинските офанзиви с дронове ще продължат. Вярно е, че те ще ударят освен военна инфраструктура, само че и „ значими центрове “, предизвести Зеленски в нощно видеообръщение след терористичната офанзива в Москва Сити, проведена от Въоръжените сили на Украйна.

Преходът към терористични тактики ще донесе малко, написа изданието The Drive War Zone. След украинските офанзиви в столичния район системата за противовъздушна защита беше единствено засилена, в това число с разгръщането на системата за противовъздушна защита с дребен обхват на деяние " Панцир " за прикриване на значими обекти (например Министерството на защитата и други държавни сгради).

Експертите от The Drive War Zone считат, че рухването на дронове над Москва Сити е единствено доказателство за успеваемостта на съветската Противовъздушна отбрана. Най-вероятно целите на дроновете са били военни обекти (на към 2 км от мястото, където дронът се разруши на 24 юли е комплексът от здания на Министерството на отбраната), само че дроновете са били потиснати от системите за радиоелектронна битка и са паднали.

Все още даже не е ясно какъв вид дронове са употребявани при последната офанзива против центъра на Москва. Вероятно става дума за безпилотния аероплан " Бобр " ), създаден от украински инженери в края на предходната година. Вероятно е бил употребен за офанзивите на 30 май и 24 юли.

След офанзивите с дронове против Крим, украинският вицепремиер Михаил Федоров написа в телеграм - канала, диктуван от ЦИПСО: „ Каквото и да се случи, ще има повече от това “. И до момента в който украинските публични лица в началото не признаха непосредствено отговорността за офанзивите с дрон, изказването на Зеленски сложи всичко на мястото му. Военната беззащитност и терористичният темперамент на киевския режим са явни за всички.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР