Партньорите на Intel вече не крият приближаващата премиера на процесора

...
Партньорите на Intel вече не крият приближаващата премиера на процесора
Коментари Харесай

Канадски ритейлър потвърди спецификациите и цената на флагмана Intel Core i9-14900KS

Партньорите на Intel към този момент не крият приближаващата премиера на процесора Core i9-14900KS. Бъдещият флагман за платформата LGA1700 бе видян тази седмица в канадски онлайн магазин. Той разкри освен спецификациите, само че и приблизителната цена на новия артикул. Официалните продажби на Intel Core i9-14900KS, съгласно изтеклата предварителна информация, ще стартират в средата на идващия месец.

Както се очакваше, главната специфичност на Core i9-14900KS се крие в нараствания до 6,2 GHz параметър на оптималната турбочестота за P-ядрото. В същото време базовият индикатор остава на 3,2 GHz, както и при излезлият по-рано Core i9-14900K. Заедно с тактовите честоти ще набъбнат и „ апетитите “ на новия артикул. Базовата мощ на процесора вместо 125 W ще бъде 150 W, а при натоварване, в случай че имаме вяра на първите проби, процесорът може да употребява над 400 W.

Цената на Intel Core i9-14900KS, избрана от канадския търговец на дребно, е към хиляда канадски $. Това е с 10-13% повече, в сравнение с се желае за елементарния Core i9-14900K.

Трябва да се подчертае, че като се изключи „ тавана “ на Turbo Boost и равнището на TDP, спецификациите на тези процесори са изцяло идентични. Тоест те имат идентичен размер на L3-кеша, интегриран графичен процесор, контролер на паметта и така нататък Това в действителност е доста постоянно употребен прийом от страна на Intel.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР