Партизан спечели с 2:1 реванша срещу Спарта Прага от плейофа

...
Партизан спечели с 2:1 реванша срещу Спарта Прага от плейофа
Коментари Харесай

Партизан приключи евроучастието на национала Минчев и Спарта Прага

Партизан завоюва с 2:1 реванша против Спарта Прага от плейофа в Лигата на конференциите. Двубоят беше управителен от Георги Кабаков с помощници Мартин Маргаритов и Диян Вълков. С общ резултат 1:3 чешкият отбор и Мартин Минчев завършват присъединяване си в европейските клубни шампионати този сезон.

Два гола на Рикардо Гомеш преди почивката взеха решение конфликта в интерес на Партизан. Българският нападател започва от пейката, само че се появи в игра при започване на втората част. Едва в 85-ата минута Адам Хложек върна едно от попаденията, само че времето до последния съдийски сигнал беше извънредно незадоволително.

Първата опция се откри пред Гомеш в 6-ата минута, само че ударът му мина около задачата. Спарта Прага обаче не си взе урок и секунди по-късно кабовердецът вкара за 1:0. В средата на първата част той удвои преднината на Партизан и значително умъртви интригата.

В 27-ата минута гол на Куинси Мениг не беше зачетен поради засада. След почивката Спарта и Минчев хвърлиха всички сили в наваксването на изоставането. Задачата малко се улесни в 66-ата минута, когато голмайсторът Гомеш беше изпъден от Кабаков с втори жълт, респективно червен картон.

Въпреки численото си предимство гостите стигнаха до гола пет минути преди приключването на постоянното време. 19-годишният Хложек се разписа, само че силите на Спарта стигнаха дотук.

Най-добрият български рефер извади общо девет жълти картона и един червен. Шест от картоните бяха за домакините, а три за гостите.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР