Партизан се виждаше с комфортен аванс преди реванша с Виктория

...
Партизан се виждаше с комфортен аванс преди реванша с Виктория
Коментари Харесай

Партизан изпусна сигурна победа, остана интрига с Виктория

Партизан се виждаше с удобен задатък преди реванша с Виктория Пилзен от 1/16-финалите на Лига Европа, само че наивно го профука в края. Двата отбора приключиха 1:1 в Белград и оставиха изхода за втория конфликт изцяло отворен.

"Черно-белите " бяха повели в този другояче много отегчителен мач малко преди приключването на час игра посредством Леандре Тавамба, само че позволиха изненадващо равнене девет минути преди края. На всичкото от горната страна Милан Митрович беше изпъден малко преди края и по този начин сърбите от извоюван мач, трябваше да треперят в заключителните моменти.

Мачът в Белград стартира с плахи дейности и от двата отбора. Първоначалните им цели бяха да не сгрешат, а разузнаването на съперника протече прекомерно дълго. Доказателство за това е, че повече от половин час нямаше прецизен удар към вратите.

Първият подобен пристигна чак в 35-та минута и беше за домакините. Тогава прелестен отдалечен пас откри Сейдуба Сума в наказателното поле на противника и той стреля рисково, само че вратарят на Виктория се намеси превъзходно и мазета в корнер.

От ъгловото знаменце Зоран Тошич качи топката на главата на Леандре Тавамба, който стреля рисково, само че топката прелетя на сантиметри над напречната греда. Въпреки този въодушевяващ миг в края на полувремето, до почивката не се случи нищо друго забавно и тя пристигна при нулево тъждество.

По всичко изглеждаше, че и втората част ще се организира в това русло, до момента в който не пристигна моментът, който всички в Белград чакаха. В 58-та минута Мирослав Вуличевич проби по десния фланг и центрира ужасно във вратарското поле.

Там отбраната на чехите, която другояче действаше доста несъмнено, беше оставила непокрит Леандре Тавамба, който от 5-6 метра нямаше по какъв начин да сбърка и с мощен удар прониза мрежата за 1:0.

Малко по-късно звездата на "черно-белите " Зоран Тошич можеше да постави точка на разногласието, само че пропусна. В 64-та минута той се озова на страхотна позиция в наказателното поле, само че прецизният му удар, който влизаше в долния десен ъгъл на вратаря, беше отразен.

Последва още веднъж внимателна игра и от двата тима. Чехите започнаха да поглеждат по-смело напред едвам към четвърт част преди края на мача. Тогава пристигна и първият им удар към вратата, насочен от Давид Лимберски, само че топката беше избита в корнер.

В 81-та минута обаче, като че ли от нищото, Виктория Пилзен изравни. Балонно центриране към аутлинията беше засечено с глава от Михаел Кърменчик към наказателното поле, къде Радим Ржезник беше оставен да стреля от към 8-9 метра с глава. Топката беше слаба, само че някак се оплете в мрежата за 1:1.

Само три минути по-късно и Милан Митрович беше изпъден от състава на Партизан, с цел да е цялостна мизерията на отбора в тези минути. В последна сметка повече попадения не паднаха, само че Виктория има леко предимство поради гола на непознат терен в реванша в Пилзен след седмица.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР