Партийните страсти надделяха пред обществените интереси. Според мен основната причина

...
Партийните страсти надделяха пред обществените интереси. Според мен основната причина
Коментари Харесай

Георги Гвоздейков: Предизборен щаб няма, аз съм само координатор между ЦИК и министерствата

„ Партийните пристрастености надвиха пред публичните ползи. Според мен главната причина е неразбирането на философията на политиката. Тя е феномен, който дава благоприятни условия и принадлежности да подобряваш живота на хората. Няма нищо комплицирано. Това се случва през политическите субекти, партиите, които би трябвало да се концентрират не върху теснопартийния интерес, а да се работи крепко в полза на обществото за реализиране на огромните цели. Това е единственият път, с цел да се промени развиването на България оттук насетне. Колкото се фокусираме върху тесния интерес на партиите, толкоз повече забравяме за проблемите на хората и огромните цели на тази страна. И рецесията е неизбежна “. Това съобщи пред „ 24 часа “ служебният министър на превоза Георги Гвоздейков.

„ Не съм избирал постове. Избрах да си довърша работа в министерството – модернизацията на железопътния превоз, което е най-важната цел за обществото и за превоза в частност, сухопътния Шенген, създаване на трети мост на Дунав при Русе и така нататък Рискът, че може да се изгубят средства от Плана за възобновяване и резистентност, което ще е пагубно за страната.

Постъпих правилно пред партийните водачи и се пробвах да защитя моя претекст. В политиката е доста по-важно да се мисли огромно и държавнически, в сравнение с да гледаш теснопартийно и личния си комфорт. На всички е ясно, че комфорт не съм си обезпечил. Обратното, претърпявам негативи за този избор. Вътрешното ми чувство е, че решението ми е вярното. И съм чист пред съвестта си. Не съм изневерил на политическата си идеология, в противен случай – ползвам я в ръководството на страната “, разяснява Гвоздейков.

„ Що се отнася до дезинформацията за “изборния щаб ”, подобен не е съществувал в никакъв случай. Изборният кодекс дава опция избран министър да прави съгласуваност сред Централната изборна комисия и институциите, ангажирани с изборите. Законът даже не постановява императивно това да стане, има пожелателен темперамент “, сподели още транспортният министър.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР