Партийните комюникета стават все по-оптимистични. Сигурно е, че ще има

...
Партийните комюникета стават все по-оптимистични. Сигурно е, че ще има
Коментари Харесай

Исторически миг – като целувката на Станишев и Местан. 21 партии зад правителство на Има/ло такъв народ

 Партийните официални съобщения стават все по-оптимистични. Сигурно е, че ще има държавно управление, оповестяват те. И допълват – тъй като никой не желае нови избори, тъй като би трябвало да има работещ парламент, тъй като изчегъртването на ГЕРБ би трябвало да продължи, тъй като по този начин би трябвало.

Довчерашни врагове, които нито една хубава дума не са си споделили и постоянно се държаха за гушите, през днешния ден се здрависват, разминават се усмихнати  и споделят пред камерите, че целите им били сходни, стратегиите им се припокривали. Говорили си единствено за политики, имената на министрите нямали значение. Наистина нямат, в случай че към този момент са се контракти и за тях.  

Как стана по този начин, не сме разбрали, само че е реалност, че близо 21 партии, показани в 46-ото Народно заседание, могат да се слеят в една и да поддържат мощно държавното управление на " Има тъкъв народ “, което всеки миг ще се появи на екраните.

Все по-очевидно става, че Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи нямат огромен избор и би трябвало да дадат поддръжка, защото без гласовете им държавно управление не става. А по какъв начин си представяте Българска социалистическа партия да поддържа, а Движение за права и свободи откаже, или противоположното.  А да паднеш от каруцата в този сюблимен миг е политически гаф – незабавно се нареждаш до националните врагове от ГЕРБ. 

Има Такъв Народ на това разчита – всички на каруцата, а след това я камилата, я камиларят. Затова гимнастиките на Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи да се присламчат до софрата са невиждани по своята трудност. Движение за права и свободи да вземем за пример сложи " фундаментално “ изискване – да се върне нормалността на страната. Сякаш Движението пада от Марс и вижда една аномалия, за която то няма никаква заслуга.

Такива работи се случват в исторически моменти. А моментът е исторически – нещо като целувката на Станишев и Местан  на Орлов мост, след която страната стана напълно " естествена “ – по усета на Движение за права и свободи.

Коалицията " Българска социалистическа партия за България “ е формирана от 11 партии, " Демократична България “ от три, " Изправи се БГ. Ние идваме “ – от пет, в случай че въобще там някой може да се ориентира кой защо се бори. Дотук 19 партии. Плюс  Има Такъв Народ и ДПС  е равно на 21 политически субекта, които ще поддържат новото ръководство. Макар че надали Българска социалистическа партия ще пита какво мислят по въпроса сътрудниците от " Българска пролет “, чийто водач е ченгето Велизар Енчев. А той не харесва нито Трифонов, нито програмата на Има Такъв Народ. Но защото моментът е исторически, за какво ли и да го питат.

Това е ситуацията мигове преди началото на новата епоха. С 21 партии зад тила си Трифонов би трябвало да ръководи 21 години, в случай че въобще ги бръсне за слива. И това ще стане ясно. Политиката, споделят, се виждала в задното огледало на автомобила, а не в това, което е начело. Може да се окаже, че в действителност " Има/ло подобен народ “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР