Партийната субсидия да остане 11 лева - това е приоритетът

...
Партийната субсидия да остане 11 лева - това е приоритетът
Коментари Харесай

ДПС се обяви за запазване на партийната субсидия на 11 лева

Партийната дотация да остане 11 лв. - това е целта на Движение за права и свободи, по думите на Йордан Цонев пред БНР. Според него предлагането да се понижи до 0 или 1 лев е несъстоятелно.

Той изясни, че Движение за права и свободи е срещу финансирането на партиите с пари от бизнеса, само че са създали това предложение, тъй като предлагането на ГЕРБ е било единствено за намаляването на дотацията до 1 лева, а в този момент съществуващата възбрана за финансиране от стопански субекти оставала.

Цонев сподели, че смяната на механизма за финансиране на партиите има потребност от време за спор, само че откакто Борисов внесе предлагането си за понижаване на дотацията до 1 лева, то е придвижено доста бързо. Ако финансирането на политическите партии не е от бюджета, то ще се основат зависимости. Ние от Движение за права и свободи не го желаеме ", сподели още той.

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова съобщи, че още веднъж са подготвени на диалози за намаляването на партийните дотации, откакто окончателното гласоподаване в пленарната зала беше отсрочено и следва съдружен съвет сред ГЕРБ и патриотите. Миналата седмица ръководещите не одобриха предлагането на левицата за среща по тематиката. Според Българска социалистическа партия, би трябвало да се откри рационален баланс за понижаване на дотацията, а не тя да стане 1 лев, както упорстват от ГЕРБ.
Корнелия Нинова - ръководител на Българска социалистическа партия - Това изисква изчерпателен разбор и изчерпателен, а не мятане на някакво число, всяка партия да предлага 5-6 лв. без обосновка и без аргументация за какво е по този начин. Ние сме правили разнообразни планове - и на 6 лв., и на 8 лв., имаме ги тези планове, подготвени сме в едни рационални и спокойни, без непотребни страсти диалози да ги обсъдим с другите партии и да се спрем на нещо общо като решение.

 Гласуването за партийните дотации беше отсрочено Гласуването за партийните дотации беше отсрочено
Депутатите отложиха гласуването на намаляването на партийните дотации от 11 на 1 лев. Причината - нямало отчет от бюджетната комисия. Въпреки това...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР