Партийната система няма да бъде такава, с каквато свикнахме –

...
Партийната система няма да бъде такава, с каквато свикнахме –
Коментари Харесай

Политологът Любомир Стефанов: Радев трябва да е научил уроците на Първанов и неговия проект АБВ


Партийната система няма да бъде такава, с каквато свикнахме – една лидираща партия и шлейф към нея

„ Една птичка пролет не прави, за две също се колебая. Септември няма да бъде май. Двама души не са партия и лицата към тях ще са показателни за това изобщо има ли посока и с какви хрумвания ще бъде напълнена тази конструкция вероятно. “ Това мнение изрази пред БНР политологът и учител в Нов български университет Любомир Стефанов за предстоящото оповестяване на --> на служебните министри Петков и Василев.

„ Надявам се въпросните двама господа да създадат партия, а не политически план. Едното е инженерингово осъществяване в жанр обслужване на персонални ползи, а другото е с обществено-социално значение с дълготрайна визия и политика “, разяснява Стефанов.

Любомир Стефанов означи, че президентът Румен Радев би трябвало да е научил уроците на Георги Първанов и неговия план АБВ, сътворен през втория му мандат.

„ Въпрос на време е да забележим дали двамата господа ще сътворят нещо, което той ще припознае като отроче и ще тръгне да прелива престиж към него ", уточни той.

Партийната система няма да бъде такава, с каквато свикнахме – една лидираща партия и шлейф към нея, уточни още Любомир Стефанов.

Много печеливша тактичност е да си избереш съперници, които са ти комфортни, а тези, от които те е боязън, да не ги припознаваш като такива, съобщи Стефанов, наблягайки на отминалите две предизборни акции и в очакване на идната.

Това, което провали работата на двата последни Народното събрание е фундаменталното недоумение на политиката като материя, счита преподавателят. По думите му това ще минира и идващия парламент.

В България не сме дефинирали какво е общо богатство и народен интерес и оттова нататък - кои са хората, които се събират поради тази задача.

„ Оттук нататък няма метод да няма сериозен, да не споделям безсрамен прочит на възможни бъдещи планове, нови месии, конници, бели лястовички или всевъзможни други такива, или зайци, притичващи ", съобщи Стефанов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР