Партийната ни система е в такова състояние, че победителят може

...
Партийната ни система е в такова състояние, че победителят може
Коментари Харесай

Димитър Аврамов посочи изход: Програмно правителство с кратък хоризонт с третия мандат

Партийната ни система е в такова положение, че спечелилият може да се провали. ГЕРБ няма сътрудници за сформиране на държавно управление, счита политологът Димитър Аврамов.

Според него Политическа партия няма да одобряват коалиция с ГЕРБ, Движение за права и свободи също не биха ги подкрепили, тъй като дават отрицателна оценка на ръководството на Борисов. 

 

Демократична България, колкото и симпатична да е на мнозина, е с провалено водачество, само че пък има ясни  политически послания, които отстоява и те не разрешават коалиция с ГЕРБ, добави Аврамов.
 
Той обаче не изключи подмолни контракти сред българските политици, само че добави, че у нас въпреки всичко хората могат да въздействат върху властта.

 

Политологът посочи, че въпреки всичко би трябвало да е ясно дали Има Такъв Народ ще преминат 4-процентовата преграда.

 

Прогнозата на анализатора е, че с цел да се избегнат нови предварителни избори през зимата е допустимо да се сформира програмен кабинет с третия мандат, чийто небосвод да бъде маркиран. Подобно държавно управление биха подкрепили партиите, които са проевропейски насочени.

 

Той изключи опцията Продължаваме промяната да сформират държавно управление, освен тъй като са изгубили изборите, само че и тъй като математически мъчно биха обезпечили болшинство. 

 

" Третият мандат е политически инженеринг за опазване на стабилността в страната и за отбягване на още от същото. Нужно е програмно държавно управление с къс небосвод, с цел да бъдат идващите избори отдалечени във времето ", заключи Димитър Аврамов.

 

Ниската изборна интензивност той изясни с неналичието на политици, които да вдъхновят гласоподавателите, с бързия отвод на хората да санкционират политическата класа с отвод от гласоподаване, като по този метод дават късмет на партиите с твърди ядра да влязат в Народното събрание.  

 

Според него най- огромният риск за страната е политическата корупция. Трябва да се овласти частния бранш и да се понижи обсега на държавното управление, акцентира анализаторът.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР