Партийна субсидия в пълен размер - общо 191 616 лв.,

...
Партийна субсидия в пълен размер - общо 191 616 лв.,
Коментари Харесай

Слави Трифонов вече взема не по 1, а по 8 лева на глас субсидия

Партийна дотация в цялостен размер - общо 191 616 лева, е взела партията на Слави Трифонов “Има подобен народ " за последните три месеца на тази година, стана ясно от доклад на Министерството на правораздаването. Това е първият транш, изчислен съгласно резултатите на политическите обединения от вота на 2 октомври.

Тогава Има Такъв Народ остана отвън Народното събрание, само че по закон миналите границата от 1% имат право да получават дотация - по 8 лева за автентичен глас. Тя се изплаща на четири равни транша през годината.

През април 2021 година, когато за първи път се явиха на избори и влязоха в Народното събрание, от Има Такъв Народ желаеха дотацията им да се пресмята върху 1 лева за глас. Тогава те обясниха, че следват решението от проведения от “Шоуто на Слави " референдум през 2016 година

Трифонов, който пък за втора година отхвърля да подаде имуществената си декларация пред КПКОНПИ, през лятото в собствен пост във фейсбук разгласи:

“Този, който би трябвало да знае какви пари имам и какво имущество имам, и най-много - нарушил ли съм закона, този, който би трябвало да знае - знае. За останалите тази информация би била просто сеир и облекчаване на жълто любознание. Това мисля аз за морала и закона ". Към това добави, че “моралът е над закона " и като мотив акцентира, че партията му е трябвало да получи 4 229 032 лева държавна дотация, само че е върнала 3 755 528 лева от тях в държавния бюджет, тъй като по този начин е “морално ".

Преди всеки транш партиите подават заявления до Министерството на правораздаването. В тях до момента Има Такъв Народ са посочвали, че желаят да получат единствено по 1 лева на глас. В последната си декларация обаче хората на Слави не са настояли за това и дотацията им е преведена в цялостен размер, обясниха пред “24 часа " от министерството.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР