Партийна среща на новия областен координатор на Има Такъв Народ

...
Партийна среща на новия областен координатор на Има Такъв Народ
Коментари Харесай

ИТН в Пиринско се разпада! Новият областен лидер Д. Николов с отчаяни опити да я възроди! Само 15-тина присъстваха на партийна среща в хотел Орбита край Благоевград

Партийна среща на новия регионален координатор на " Има Такъв Народ " с партийните структури претърпя цялостен неуспех. На поканата на Данаил Николов, някогашният заместник-министър на енергетиката, за среща диалог с членовете и общинските координатори по места в Пиринско преди дни, се явиха едвам 15-тина индивида, които се събраха в една от залите на комплекс " Орбита ", където съучастник е депутатът от Политическа партия " Продължаваме промяната " Вл. Табутов.

Николов, който е от Благоевград и е наследник на някогашния горски познавач Валентин Николов, бе спуснат от централата да оглави партията в района, на мястото на регионалния им водач, извел Има Такъв Народ до победните висоти, кметът на Благоевград Илко Стоянов. Избран тихомълком преди към месец, енегрийният познавач Николов стартира да обикаля района, с цел да се среща с членове и симпатизанти и вероятно да увлича нови хора след себе си.

За страдание, това което той съумял да направи, е да обиколи структурите на Има Такъв Народ от времето на лудата сила и вълната, изтреляла партията във висините и да се увери, че в действителност структури към този момент съвсем няма. Масов отлив на симпатизанти, разочаровани от провежданата партийна политика, оставки на водачи и емблематични за партията в региона имена, разочаровани от опорочената концепция активисти- това е през днешния ден обстановката в партията на Слави- водачът, поради чиято харизма и положителната работа на структурите, първото присъединяване на Има Такъв Народ в изборите беше придружено от неукротима и победоносна сила и беше същински празник на вярата за смяна

За страдание " пиянството на един народ " и еуфорията към новата партия завърши доста бързо. На последните избори резултатът на Има Такъв Народ в Пиринско и страната бе пагубен, съпоставен с предходните.

Енергията на масите беше пропиляна доста бързо и окончателно и партията излезе от победния коловоз, тръгвайки стремително към политическото дъно и забравата....
Все още има подобен народ, само че такава партия в област Благоевград май към този момент няма!. Къде е генезисът на краха, на рухването на положителните хрумвания?! Защо пропаднаха очакванията на хората за смяна и за какво партията на Слави в Пиринско през днешния ден не е знак на младежкия възторг, вярата в положителното, вярата за светли дни и жадувана смяна?

Това попитахме някогашния народен представител, една от емблематичните фигури на възхода на Има Такъв Народ в Благоевградска област, Георги Попов -титулуван като опозиционер, опълчил се на откритите партийни порядки и напуснал публично партията на Слави.

Ето какво сподели той:

" Трудно ми е да приказвам за Има Такъв Народ, въпреки, че имам доста какво да кажа. В празничните дни, не желая да засенчвам настроението на някогашните си съпартийци и симпатизанти, които за жалост останаха извънредно разочаровани. Връзката сред върховете на Има Такъв Народ и низините, т. е, областите бе прекратена, връзката с хората бе прекратена и не бяха изпълнени обещанията, които давахме, а истината е, че хората имаха вяра на Слави, обичаха го, както и аз .

Започнахме, погълнати от идеали, от неукротима религия и вяра, че Има Такъв Народ ще напише нова история в политическата книга на България. Необузданата сила на младите, катализираше победния ход на партията. Няма да не помни обаче какво ми сподели един ден един военачалник, Дафин Маламов: Жоре, уреди ми среща със Слави, незабавно. Кажи де, запитвам го, за какво толкоз незабавно искаш да го видиш, а той ми дава отговор: Искам да му кажа в очите, да махне Тошко Йорданов, в случай че желае да има партия.....

Аз обаче поради доста работа и задължения не съумях да направя срещата, за което откровено скърбя през днешния ден. С времето разбрах какво е желал да каже. Тошко Йорданов и Виктория Василева завладяха партията. Идеята беше опорочена, около тях се завъртяха подлогите на олигарсите и започнаха вътрешнопартийните крамоли и проблеми.

Лансираха се хора, които не са дали един лев за изборите от джоба си, спускаха им се средства от горе, а аз и доста като мен провеждахме акции за лична сметка, окрилени от идеала Има Такъв Народ. Протежетата на Тошко и Виктория взеха превес в партията, а Слави беше болен в този интервал и остави партията напълно в ръцете им. Гласът в слушалката, сценаристът му Тошко, се трансформира във вътрешния му глас .

И тъй като аз персонално стачкувах против това, бях доста деен в Народното събрание и в комисиите, ме презряха, започнаха да сплетничат и интригантстват тези 15-тина протежета на Тошко и Виктория и бях подложен на критика за това, че се изричам, без благоволението " свише ", Дори получавах закани от рода на " Ще се сблъскаш с товарния трен " и всякакви сходни. Налагаха се забрани за всякаква самосиндикална политическа активност. Затова такива като мен бяха избутани и посочени с пръст вътре в партията.

Хората ги беше боязън да пият кафе с мен .. Заради високото си его някоикато Тошко Йорданов, првалиха шанса на партията, кавгите взеха превес, борбите за постове и министерски кресла им изигра неприятна смешка... При сформиране на държавно управление на договарянията ние говорихме за политики, а не за това по какъв начин да се помогне на хората, те не можеха да си показват, че техен човек няма да е министър.

Беше нарушен главен принцип на вселената. Когато нещо работи, не го пипай. Тук обаче, той не бе спазен. Грубо вмешателство във всички структури по места, налагане, заповеди, просто отвратиха хората, отблъснаха ги. Бяха пренебрегнати тези, които донесоха над 90 000 преференциални гласа, за сметка на такива с по 200 -300 гласа. Тъжно и смешно. Самозабравиха се, като че ли светът се върти към тях.

Мислеха, че Слави е локомотив, който ще ги издърпа от всякаква обстановка и прекалиха. Разпаднаха се структури освен в област Благоевград, само че и в Кюстендил, Дупница и по другите градове в страната. Вижте в Благоевград какво се случи. Къде е Илко Стоянов, къде е Анита Коцелова от Петрич- една млада жена, която се трансформира в емблема на партията в региона.

Ние тук победихме огромните партии, победихме столетницата с в пъти повече гласове. Илко Стоянов стана единственият кмет на Има Такъв Народ, само че никой от ония с високото его не си направи труда да го покаже по тяхната телевизия. Нито един път не го поканиха, единственият им кмет. Пак споделям, доста мога да приказвам, само че спирам. Празници са въпреки всичко. Съжалявам доста за хората, с които работихме крепко за концепцията.

Един от тях е Гроздан Караджов, с който можеше да се работи. На финала: Смятам, че харизмата на Слави дръпна партията доста напред, ние, които работихме също, само че всичко се унищожи. Енергията беше изгубена, ентусиазмът и вярата погубени, приключи Попов.

Георги Попов е измежду учредителите на новата партия " Български глас ", обединила разочарованите от партиите на смяната.

Както към този момент казахме " новото " Има Такъв Народ ще бъде изграждано от нови хора и тези, останали от структурите, построени от Илко Стоянов, Анита Коцелова, Георги Попов и още стотици запалянковци, повярвали в концепцията " ИТН ". Начело на партията в региона е благоевградчанинът Николов, който дълги години, още от времето на ГЕРБ, заема управителни длъжности в НЕК, където не попадаха инцидентни хора.

Казват, че като част от НЕК и като благоевградчанин, той е поддържал положителни връзки с предприемача, народен представител в този момент Владимир Табутов от Политическа партия " Продължаваме промяната " и с другия благоевградчанин, работил в София, енергийният познавач и юрист Методи Байкушев, спряган за кандидат-кмет. на Благоевград. Вероятно не инцидентно и срещата е в хотелски комплекс " Орбита " на Табутов. Твърди се, че напълно публично от Има Такъв Народ са декларирали, че няма да поддържат техния кмет Илко Стоянов за изборите, а щели да поддържат възможен претендент на " Продължаваме промяната ".

Дали това в действителност е по този начин, че потвърди времето. Но, че Илко Стоянов си навлече гнева на централата на Има Такъв Народ и хората, за които приказва Попов е реалност. Защото Стоянов не беше единствено техният кмет. Стоянов разцепи Съюз на демократичните сили, част от които публично го предложиха и поддържаха като техния човек, поддържа го Мая Манолова и още други.. Тази подрепа дава на Илко Стоянов онази забележителна самостоятелност, която вбеси върхушката на Има Такъв Народ. Очаквайте детайлности към партията и изявите на нейните водачи.
Петя Колева

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР