Партията наема адвокати и започва съдебни дела, ще помагаме на

Партията наема адвокати и започва съдебни дела, ще помагаме на ...

ГЕРБ ще води дела заради арестите преди изборите. Борисов: Трифонов не поема отговорност


"Партията наема адвокати и започва съдебни дела, ще помагаме на хората и ще се борим за демокрацията", това заяви лидерът на ГЕРБ и бивш премиер и лидер Бойко Борисов пред местни управници и партийни функционери в Южна България по повод арестите на кметове преди изборите.

Новото живо включване във Фейсбук профила му беше от дома на депутатката от ГЕРБ и бивш земеделски министър Десислава Танева, която също била потърпевша.

Симпатизанти на ГЕРБ разказаха как са викани от полицията да подписват декларация преди изборите на 11 юли, че няма да нарушават закона. Танева каза, че в деня за размисъл получила обаждане от човек, който се представил за служител ДАНС и настоял спешно да се видят по подаден сигнал. Тя предложила това да стане в офиса на ГЕРБ, но той отказал и заявил, че трябвало да отиде или в службата, или те да дойдат в дома ѝ. Тя точно приготвяла палачинки на децата си, затова предпочела втория вариант. Дошли двама, които й дали някакъв протокол, тя искала да го снима, но не й позволили. Казали й, че сигналът било от едно "нарицателно име" в прехода и трябвало да подпише, че няма да нарушава закона.

"В деня за размисъл контраразузнаването идва да тормози народа, бившата Държавна сигурност възстановяват сега! Това ли е демокрацията? Така ли ни водят в Европа? ", възмути се Борисов.

И отново направи аналогия с личната си драма: "Дедо ми е бил кмет и са влезнали, извели са го и са го утрепали в царевицата с тояга".

"Мисля, че за всички става ясно как са спечелени изборите, под терор, машинации, Костинбродски афери, за да може в момента в парламента да тече, бих ги нарекъл, седянки. Аз съм водил много преговори с коалиционни партньори, но такова безобразие, толкова смешни, такова нископродаваемо шоу, то не се е продава. Кадрите на БСП са назначени - министри, зам.-министри, областни управители, сега трябва да ги узаконят, а тези на ДПС никой не ги пипа. Не знам Христо Иванов и неговата компания как се чувстват в една кошница с всички тези хора. Христо, не те е ли е срам да клечиш пред ДПС?“, каза още Борисов.

"Днес тоя Асен Василев казва, че ще съберат около 2 млрд. повече. Кого лъжете непрекъснато", попита Борисов.

"По-бързо правете правителство, за да си поемете отговорността, защото това е несериозно. Единственият човек, от който зависи нещо от момента, се казва в Слави Трифонов, той не участва в преговорите, той не поема никаква отговорност, оставя Тошко и компания да си бърборят с политически лидери. Примерно Корнелия Нинова не я щат у БСП, тя щяла да правителство с 34 ли колко депутати. Те не знаят за какво става въпрос, щели да правят плаващи мнозинства, едните ще искат пенсии, трети строителство, другите - да приберат банката. И тогава какво ще стане - едната партия ще вика: аз не съм гласувах за това, не ме закачайте, другата - не ме пипайте - и така, докато източат държавата, както направи Тройната коалиция, както двойната при Орешарски. Моделът "Борисов" означаваше модерна инфраструктура, строителство навсякъде, високи доходи, най-ниска безработица, отличници в ЕС и, както виждате, нито икономическият, нито финансовият министър е направил каквото и да било освен чегъртане", заяви още бившият премиер.


Източник: dir.bg