Партията на вицепремиера Валери Симеонов НФСБ призова МВР да поеме

...
Партията на вицепремиера Валери Симеонов НФСБ призова МВР да поеме
Коментари Харесай

Партията на Симеонов обвини МВР за бомбата на ЦСКА - Левски

Партията на вицепремиера Валери Симеонов НФСБ прикани Министерство на вътрешните работи да поеме своята отговорност за случая с ранените служители на реда по време на футболното дерби ЦСКА – Левски.

Двама чиновници на реда пострадаха след хвърлената самоделна бомба, като единия от тях Гергана Зашева за малко да изгуби зрението на едното си око.

Според НФСБ главната виновност за случая обаче е точно на полицията, която е позволила внасянето на бомбичката. В тази връзка от партията излязоха с декларация, в която желаят санкции за виновните длъжностни лица, върху които съгласно партията е обтегнат чадър.

Ето какво гласи декларацията на НФСБ:

"Вече пети ден върху основните виновници за случая е обтегнат чадър. Хвърлената от Сектор „ Б “ самоделна бомбичка счупи стъклена врата на един от изходите на стадиона и рани двама униформени – 24-годишната Гергана Зашева и сътрудника ѝ Петър Иванов. Зашева претърпява интервенция в столичната болница „ Царица Йоанна “ като едвам след няколко месеца ще има изясненост дали зрението й ще се възвърне изцяло.

От „ Национален фронт за избавление на България “ подсещаме, че този случай има две страни – допускането на бомбата на спортното събитие и нейното потребление. Съгласно чл.20, ал.1, т.5 от ЗООРПСМ на посетителите на спортни мероприятия се не разрешава внасянето на сигнални ракети, светещи тела и пиротехнически произведения. За спазването на тази възбрана са виновни органите на реда от Министерство на вътрешните работи, чието наличие на спортните мероприятия е наложително. Очевидно е, че в този проблем те не са свършили дейно своята работа.

Ето за какво считаме, че главната виновност за случая носят длъжностните лица, които са позволили внасянето на пиротехническите материали и настояваме да им бъдат наложени наказания за несправяне с работата.

Странно е бездействието на полицията и в часовете преди футболната среща. Агитката на „ Левски “ мина през центъра на София и „ триъгълника на властта “ под оглушителната канонада на самоделни бомби, които се хвърляха на жълтите павета пред безразличните погледи на служителите на реда, съпровождащи хулиганстващите групи без да подхващат нищо. Ако вандалите бяха респектирани преди срещата, то нямаше да се стигне и до закононарушението.

Считаме, че доста по-ефективен резултат биха дали следствие и определяне на виновността на длъжностните лица, наказания и уволнения, в сравнение с затварянето на очите даже и с черна превръзка. Решаването на казуса с футболното безчинство минава през незабавното приемане на законодателните промени, направени и препоръчани от народния представител Славчо Атанасов, както и приемането на ремонти в Закона за отбрана от шума в околната среда, импортирани в Министерски съвет от вицепремиера Симеонов и Министерство на здравеопазването.

НИК на НФСБ: Валери Симеонов, Данчо Хаджиев, Валентин Касабов, Борис Ячев ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР