Партията на украинския президент Володимир Зеленски е големият победител в

...
Партията на украинския президент Володимир Зеленски е големият победител в
Коментари Харесай

Партията на Зеленски е големият победител на изборите в Украйна

Партията на украинския президент Володимир Зеленски е огромният победител в днешните изключителни парламентарни избори. Според резултатите от екзит пол " Слуга на народа " печели 44.2% от гласовете. Не е ясно обаче дали това ще е задоволително на президентската партия, с цел да ръководи сама.

 © БГНЕС
Радост в щаба на президентската партия " Слуга на народа " при оповестяването на първите данни от екзит пол. Тя печели изборите предстоящо и повече от безапелационно - с голяма преднина пред останалите партии.
Володимир Зеленски, президент на Украйна: Това е добър, мощен, алегоричен резултат! 73% щеше да е по-добре, само че ние сме доста признателни и изключително аз, благодарим на народа на Украйна за поддръжката!
Президентът разпусна Радата и насрочи изборите с концепцията в ръководството да влязат нови лица, с които да работи.

Зеленски разгласи, че идващият министър председател ще е икономист и самостоятелен човек, който не е бил на водач на партия.

На второ място с 11.5 на 100 от гласовете е партията " Опозиционна платформа - За живот ".
Юрий Бойко, водач на " Опозиционна платформа - За живот ": Хората желаят от нас да спрем войната, да махнем митата и да възстановим спокойната и постоянна Украйна.
Във Върховната Рада влизат и партиите на някогашния президент Петро Порошенко, на някогашната премиерка Юлия Тимошенко.
 Първи екзит пол: Партията на Зеленски печели предварителните избори в Украйна Първи екзит пол: Партията на Зеленски печели предварителните избори в Украйна
Партията "Слуга на народа " на президента Володимир Зеленски печели предварителните избори с 43,9% от гласовете, сочат резултатите от първия екзит пол в У...

Освен тях, за първи път депутати ще има партията " Глас " на рок звездата Святослав Вакарчук, която съумя да прескочи 5- процентния предел и получава 6,3 на 100 от гласовете. Тя се готви да бъде сътрудник във властта на партията на президента.

Святослав Вакарчук, водач на партията " Глас ": Гласувах за бъдещето. Гласувах за нова политика, тъй като резултатите от остарялата бяха забележими през последните 28 години. Всички ние...всички украинци са разочаровани. Трябва да променим това. "
Избирателната интензивност по данни от 20 часа е била 50,3%.
 Все още не е ясно кой ще бъде новият министър председател на Украйна Все още не е ясно кой ще бъде новият министър председател на Украйна
Лидерът на партията на Владимир Зеленски „ Слуга на народа “ - Дмитрий Разумков, съобщи, че към този момент не може да заяви името на бъдещия министър председател.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР