Партията на свободата на холандския антиислямски политик Герт Вилдерс ще

...
Партията на свободата на холандския антиислямски политик Герт Вилдерс ще
Коментари Харесай

Холандска партия организира конкурс за карикатури на пророка Мохамед

Партията на свободата на холандския антиислямски политик Герт Вилдерс ще провежда конкурс за карикатури на пророка Мохамед, съобщи Ройтерс. Партията посочи, че желанието й да провежда надпреварата в обезопасените си офиси в холандския парламент е било утвърдено от холандската работа за битка с тероризма.

 
Публикуването на карикатури на ислямския оракул Мохамед е предизвиквало бурни реакции в предишното.
 
През 2015 година ислямистки екстремисти убиха 12 души в парижкия офис на френския всемирски язвителен вестник " Шарли Ебдо ", който беше разгласил карикатури на пророка Мохамед, а през 2005 година отпечатването на дузина такива карикатури в датски вестник провокира кървави митинги в редица мюсюлмански страни.

 
Партията на свободата на Вилдерс е най-голямата опозиционна мощ в Народното събрание, откакто стана втора на изборите през март. Вилдерс е призовавал за възбрана на Корана и е заявявал, че ислямът е тоталитарна вяра.
 
" Свободата на словото е застрашена, изключително за критици на исляма. Не бива в никакъв случай да позволяваме това. Свободата на словото е най-важната ни независимост ", се споделя в изказване на Вилдерс.-->

 
Конкурсът в холандския парламент ще се състои по-късно тази година. За арбитър е поканен американският карикатурист Бош Фостин, който завоюва сходно съревнование в Гарланд, щата Тексас, през май 2015 г.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР