Партията на Стефан Янев ме изненада. 3 дни след уволнението

...
Партията на Стефан Янев ме изненада. 3 дни след уволнението
Коментари Харесай

Кирил Петков: Как така 3 дни след уволнението си Янев е в готовност да прави партия?

Партията на Стефан Янев ме изненада. 3 дни след уволнението към този момент е в подготвеност за основаване на партия “.

Това съобщи министър председателят Кирил Петков пред bTV. В предаването „ Защо, господин министър? “ той разяснява оставката на министъра на защитата.

„ Едно е доста рисково, когато един министър приказва със личен глас. Не е в съгласуваност с цялото държавно управление, когато имаме разнообразни гласове от името на изпълнителната власт. Това е в действителност некоординирана заплаха “, добави той.

Беше ли предложен от президента като негов човек?
Не, решението ни да го поканим беше на база положителната ни работа в първия длъжностен кабинет.

Грешка ли беше?
Сега видяно - да ".

Всъщност Стефан Янев в този момент прави същото, което направиха преди година Кирил Петков и Асен Василев - до момента в който бяха служебни министри създаваха политическия си план " Продължаваме промяната ". Те израстнаха като политически лица въз основата на присъединяване си в изпълнителната власт, подпомагани интензивно от президента Радев.

И както тогава, по този начин и в този момент президентът, стои в основата на следващото политическо формирование.

Бившият длъжностен министър председател и някогашен министър на защитата Стефан Янев удостовери в четвъртък, че има желание да сътвори личен политически план. Това стана пред храм-паметника " Рождество Христово " в Шипка, където беше отишъл за националния празник на България.

" Като му пристигна времето ще го обявим [политическия проект] и ще кажем на хората какво желаеме, само че първо ще чуем и тях ", сподели Стефан Янев в отговор на журналистически въпрос дали има желание да прави нова партия.

Той сподели, че съгласно него сега българите не са обединени и аргументите за това са доста. " Предвид и това, което се случва в международен проект и на километри от нашата татковина, войната, която е в Украйна - всичко това са фактори, които разединяват. Но да се надяваме, че ще пристигна времето, когато ще намерим себе си и пътя, по който би трябвало да вървим отсега нататък ", добави той.

По същия метод Кирил Петков и Асен Василев незабавно потеглиха из страната " да чуят хората " откакто излязоха от втория длъжностен кабинет на Радев. И сама тре месеца по-късно бяха към този момент във властта.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР