Партията на Стефан Софиянски Съюз на свободните демократи, която е

...
Партията на Стефан Софиянски Съюз на свободните демократи, която е
Коментари Харесай

Вместо да напусне съюза с комунистите, партията на Софиянски опитала да ги изключи |

Партията на Стефан Софиянски Съюз на свободните демократи, която е част от коалиция " Граждани на митинга " дружно със " Съюз на комунистите в България ", се е пробвала да изключи тъмночервените си сътрудници. 

Това излиза наяве от решение на ЦИК, която обаче отхвърля промени в обединението. ССД обединението " Граждани на митинга, в която е дружно със Съюза на комунистите. Колегите са създали техническа неточност, преговаряли с други партии, пък подписали... няма какво да обсъждаме, на следващия ден ще напуснем, разгласи Софиянски, който в този момент е единствено редови член на учредената от него ССД, на 21 февруари. 

Вместо да напусне обаче, ден по-късно ССД, Българска земеделска партия и " КОЙ – Компетентност, отговорност и истина " взели решение за изтриване от състава на обединението „ Съюз на комунистите в България “. Това обаче няма по какъв начин да стане, тъй като петият член - партия „ Българската левица “ категорично е декларирала, че не е съгласна с взетото решение от останалите три обединения. 

Така, заради липса на нужното квалифицирано болшинство, ЦИК отхвърля промени в обединението и тя остава от пет партии. Представлява я Светозар Съев, който е прочут и, в чийто лист за поддръжка бе попаднала, без да знае, журналистката от bTV Мария Цънцарова. 

Партия " Българската левица " е учредена от починалия към този момент социалист Илия Божинов, който напусна Българска социалистическа партия през 2009 година.  
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР