Партията на справедливостта и развитието на Реджеп Ердоган ще подаде

...
Партията на справедливостта и развитието на Реджеп Ердоган ще подаде
Коментари Харесай

Партията на Ердоган оспорва изборите в Анкара и Истанбул

Партията на справедливостта и развиването на Реджеп Ердоган ще подаде тъжба против " невалидните гласове и нередности " в столицата Анкара по време на локалните избори в Турция. Управляващата партия към този момент печели с минимална разлика в Истанбул, само че губи Анкара и Измир.
" Установихме невалидни гласове и нередности в множеството от 12 158-те изборни секции в Анкара. Ще използваме законните си права и няма да позволим волята на нашите жители да бъде променена в Анкара ", сподели Фатих Шахин, общоприет секретар на партията на Ердоган.
Над 43 млн. от 57-те млн. гласоподаватели в Турция гласоподаваха на изборите в неделя, като изборната интензивност е 84%. Според публични данни 1 395 233 гласа са били оповестени за невалидни, което съставлява 3.2% от общия брой. Недействителните гласове в Истанбул, където 83.53% от гласоподавателите участваха в изборите, са 290 394.
Милиони турски жители гласоподаваха на локалните избори, с цел да изберат турските кметове, членове на общински препоръки, мухтари, членове на висши препоръки за идващите 5 години.
При 99% преброени бюлетини претендентът за кмет на главната опозиционна Републиканска национална партия в Анкара - Мансур Яваш води в конкуренцията с 50.9% от гласовете пред претендента на ПСР Мехмет Йозхасеки, който е с 47.06%
В Истанбул един от най-близките хора на Ердоган и сегашен турски министър председател - Бинали Йълдъръм е първи 48.7%, само че единствено 0.05% след него е претендентът на опозицията Екрем Имамоглу. Делят ги по-малко от 4000 гласа.
В Измир Тунч Сойер от опозицията печели безапелационно, получавайки 58.02% от гласовете против 38.62% на Нихат Зейбекчи от партията на Ердоган.
Партиите ще показват своите възражения пред провинциалните и окръжните изборни комисии на Върховния изборен съвет.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР