Партията на Слави Трифонов Има такъв народ е започнала да

...
Партията на Слави Трифонов Има такъв народ е започнала да
Коментари Харесай

Обрат: Слави вече си прибира цялата субсидия

Партията на Слави Трифонов " ИТН " е почнала да получава партийната дотация в цялостен размер след последните парламентарни избори през октомври. Държавата е превела на партията цялата дължима сума от 191 616 лв., която е за интервала октомври – декември 2022 година, излиза наяве от документите, оповестени от уеб страницата " Медиапул ".

Партийната дотация по закон е 8 лв. на получен глас на парламентарните избори. Цялата сума се превежда на четири равни вноски – по една за всяко тримесечие. До този миг " ИТН " е получавала по един лев на глас, което е видно от обществено наличната информация. От началото на годината до 1 октомври партията е получила общо 187 200 лв..

След последните избори сумата за Има Такъв Народ внезапно нарастват, макар че поддръжката за партията се срина и тя не съумя да влезе в Народното събрание.

Партията на Слави постоянно е подавала авансово заявление, че желае да получи дотация до размера на 1 лев за получен глас и толкоз са били превеждани от страната. След изборния неуспех такава декларация не е била подадена и страната е превела цялата сума.

Досега позицията на Има Такъв Народ за дотацията беше кардинална поради проведения от " Шоуто на Слави " референдум за понижаване на партийната дотация до 1 лев за глас и смяна на изборната система. Поради тази причина партията държеше да получава единствено по един лев на глас.

Казусът с Има Такъв Народ демонстрира още нещо значимо – една партия може да се откаже от партийната дотация, стига да желае, освен това с обикновено заявление до Министерството на правораздаването. Нито една партия до този миг, с изключение на Има Такъв Народ, не го е правила.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР