Партията на Румен Петков и Георги Първанов АБВ ще се

...
Партията на Румен Петков и Георги Първанов АБВ ще се
Коментари Харесай

АБВ с удар по БСП - регистрира се за вота като Коалиция за България

Партията на Румен Петков и Георги Първанов АБВ ще се записва за евровота като " Коалиция за България ", образувана от седем партии. 

Коалицията ще бъде показана публично на следващия ден на " Врабча " 1, ще вземат участие Румен Петков, Георги Първанов, Ивайло Калфин и водачи на други партии. Председател на новата " Коалиция за България " ще е Румен Петков. 

Ще бъде показан политическият контракт за съдействие и съдружното съглашение, прецизират от АБВ. 

" Коалиция за България " бе името, което години наред използваха Българска социалистическа партия и няколко по-малки партии в лявото пространство. Първанов завоюва президентските избори през 2001 година с тази коалиция, с нея и Сергей Станишев стана министър председател на страната. Румен Петков и учредителите на АБВ бяха изключени от Българска социалистическа партия отново по времето на " Коалиция за България ". 

Името на водената от Българска социалистическа партия лява коалиция бе заменено през 2014 година по самодейност на тогавашния водач Михаил Миков. Обединението бе преименувано на " Българска социалистическа партия Лява България ". Корнелия Нинова пък промени обединението на " Българска социалистическа партия за България ". 

Ударът по Българска социалистическа партия от страна на АБВ идва откакто от " Позитано " 20 отхвърлиха на Петков и Първанов да се явят дружно на евровота. По-рано Нинова се отхвърли от съглашението с АБВ Румен Радев да бъде общият им претендент за президент.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР