Партията на Мая Манолова предлага Никола Вапцаров за кмет на

...
Партията на Мая Манолова предлага Никола Вапцаров за кмет на
Коментари Харесай

Четвърти кандидат за кмет на София – Никола Вапцаров от „Изправи се, България“

Партията на Мая Манолова предлага Никола Вапцаров за кмет на София, оповестяват на уеб страницата си. „ Битката за София към този момент стартира. На терена се появиха претенденти, издигнати „ на мрачно “ и с неразбираеми дела. Общото сред всички е, че са комфортни за управлявалите 18 години София – Борисов, Фандъкова, ГЕРБ, и по никакъв метод не заплашват порочния им модел в София “, съобщи водачът на партията Мая Манолова при оповестяването на предлагането. От „ Изправи се, България “ оферират кандидатурата на Вапцаров за обществено разискване с левите партии и цивилен организации. Според партията потребността от мощен претендент на обединените леви в София става все по-очевидна.

„ Изправи се, България “ е част от коалиция „ Левицата “, чието основаване бе оповестено на 12 февруари. В обединението вземат участие и АБВ, „ Движение 21 “, Валери Жаблянов и Костадин Паскалев. На 17 юни от „ Левицата “ оповестиха, че на локалните избори няма да се коалират с ГЕРБ-СДС, „ Продължаваме Промяната-Демократична България “ и Движение за права и свободи. От обединението показаха още, че до края на август ще бъдат подготвени листите им за общински съветници, както и ясни претендентите за кметове.

На представянето през днешния ден Никола Вапцаров съобщи, че е претендентът, който не се срами от потеклото си, а в противен случай, гордее се с него в лицето на поета Никола Йонков Вапцаров. „ Имам религия, че дружно може да почистим София от корупционните схеми, които я държат в клопката на безвремието и я задушават с презастрояването. Имам религия, че дружно може да създадем града ни по-хубав, по-чист, по-достъпен, по-зелен и по-сигурен. Имам религия, че София има ресурса и човешкият капитал да се трансформира в съвременен, динамичен и в същото време комфортен град за живеене “, по този начин Вапцаров разгласи слогана на акцията си – „ Вяра за София “, въодушевен от едно от най-известните стихотворения на поета.

Кандидатурата на Никола Вапцаров е четвъртата оповестена досега. Първи от „ Продължаваме Промяната “, „ Демократична България “ и „ Спаси София “, с поддръжката на „ Екипа на София “, показаха своя претендент – бизнесмена Васил Терзиев. Последва кандидатурата на „ Възраждане “ в лицето на депутата от партията Деян Николов. Проф. Вили Лилков одобри да се кандидатира за кмет, откакто политици и интелектуалци започнаха подписка за издигането му. От Българска социалистическа партия няма публично разгласен претендент. До момента е ясно, че икономическият консултант на КТ „ Подкрепа “ Ваня Григорова и ръководителят на БСП-София Иван Таков са получили по четири номинации за кмет от първите четири конференции на районните организации на социалистите.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР