Партията на Карл Нехамер е победена в Долна Австрия, федералната

...
Партията на Карл Нехамер е победена в Долна Австрия, федералната
Коментари Харесай

Партията на Нехамер губи мнозинството в правителството

Партията на Карл Нехамер е победена в Долна Австрия, федералната провинция цитадела на групировката. Първите частични резултати демонстрират, че OVP е взела единствено 39,9% от гласовете. Ръководителите на партията имаха оповестена цел за резултат от над 40%. За четири години те изгубиха 10%, достигайки 39%, което е най-слабият резултат от 1945 година насам, и изгубиха безспорното си болшинство в долноавстрийския парламент, а евентуално и в районното държавно управление. Крайната десница, FPO, Партията на свободата, доближи 25%, което е нарастване с 10% спрямо предходните избори.

Социалдемократите също взеха съвсем 21%, като също означиха спад. С този резултат OVP губят болшинството си в държавното управление и в районния парламент. Те би трябвало да образуват коалиция със социалдемократите или с екстремистите. Това е по този начин, в случай че тези две обединения не сключат съюз между тях. Поражението в този момент може да се окаже въведения към загубата на властта за Карл Нехамер.

Долна Австрия е провинцията, която дава най-вече депутати в горната камара на Народното събрание. По-точно, 12. В момента 7 от тях са от OVP, партията на Нехамер. Но ръководещата коалиция има най-малкото допустимо болшинство в горната камара - Федералния съвет - единствено с едно място повече от опозицията. Така че всяка загуба в Долна Австрия може да унищожи ръководещия алианс във Виена.

Долна Австрия напълно обкръжава Виена. Тя е най-голямата провинция в страната и втора по население след Виена. Много от хората, които работят в австрийската столица, живеят в Долна Австрия. Във Виена и Долна Австрия живеят и повече от половината от всички имигранти, живеещи на територията на Австрия. Така имиграцията се трансформира в тематика на предизборната акция на Нехамер и неговата партия.

Румънците са най-голямата имигрантска група в този значим район. Там живеят съвсем 27 000 румънци, което съставлява повече от 11% от всички имигранти от Долна Австрия. В района има повече румънци, които гласоподаваха през днешния ден, в сравнение с германци, турци и сърби, оповестява „ Румъния Джърнал “.

Канцлерът Карл Нехамер упреква за тежкото проваляне на партията си в Долна Австрия многочислените рецесии, които са засегнали и не престават да засягат Австрия.

" Това е неприятен миг за държавните управления, тъй като хората не са удовлетворени от обстановката. Ние би трябвало да разберем това. Това, което е значимо, на федерално политическо равнище, само че и на районно политическо равнище, е да се направи нещо, с цел да се помогне на хората. Да дадем сигнал, че сме с тях в тези рецесии ", беше първата реакция на Карл Нехамер.

Освен от световните рецесии, OVP беше белязана и от следствия за корупция, като австрийският канцлер Карл Нехамер призна, че обвиняванията в корупция са съдействали за неприятния резултат в неделя.

Въпреки това водачът на OVP в провинцията Йохана Микл-Лайтнер изключи опцията за подаване на оставка и изясни, че нейната партия търси метод да сформира държавно управление със социалдемократите или с крайнодясната партия FPO. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР