Партията на европейските социалисти трябва да продължи да подкрепя Украйна

...
Партията на европейските социалисти трябва да продължи да подкрепя Украйна
Коментари Харесай

Льовен: ПЕС трябва да продължи да подкрепя Украйна и разширяването на ЕС

Партията на европейските социалисти би трябвало да продължи да поддържа Украйна и разширението на Европейски Съюз с нови страни-членки, съобщи новоизбраният президент на ПЕС Стефан Льовен. По време на конгреса на партията в Берлин той очерта своите цели като нов водач на лявото политическо семейство. 

Разширяването на Европейски Съюз към Западните Балкани, Грузия, Украйна и Молдова би трябвало да продължи, акцентира Льовен и очерта като съществени цели справяне с енергийната и мигрантската рецесия, за които, по думите му са нужни общи европейки решения. 

По отношение на зелената договорка той обърна внимание, че има потребност от ясни ограничения и планове. Европа подкрепя с военна техника и финансово Украйна и би трябвало да продължи, съобщи президентът на ПЕС Стефан Льовен.

На въпрос на българските медии за какво обаче се приказва единствено за изпращане на още оръжия за Украйна, само че не и за връщане на масата на договарянията Стефан Льовен съобщи:

" Трябва да преглеждаме обстановката в два аспекта. Първо, доста е значимо да дадем на Украйна опциите да се отбранява против агресора. Да, мирът наложително би трябвало да се реализира. Мирът за Украйна би трябвало да се отвоюва. Но не трябва да се допусне Русия да завоюва войната “. Льовен благодари на предшественика си Сергей Станишев за " чудесно свършената работа " отпред на ПЕС и съобщи, че ще направи всичко допустимо да поддържа това " високо равнище ". 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР