Партията на европейските социалисти /ПЕС/ ще проведе конгрес на 7

...
Партията на европейските социалисти /ПЕС/ ще проведе конгрес на 7
Коментари Харесай

Партията на европейските социалисти ще проведе изборен конгрес на 7-8 декември в Лисабон

Партията на европейските социалисти /ПЕС/ ще организира конгрес на 7 и 8 декември в Лисабон, Португалия, на който ще бъдат разисквани и признати насоките за започващата през 2019 година акция за европейските избори. Това оповестиха от офиса на българския евродепутат и президент на ПЕС Сергей Станишев.

Конгресът ще избере нов президент и управление на ПЕС. Към момента сегашният водач на европейските социалисти Сергей Станишев е единствен претендент за поста.

Форумът ще излъчи и общия претендент на ПЕС за ръководител на Европейската комисия Франс Тимерманс. Левицата първа от европейските политически фамилии уточни своя любимец за изборната борба следващата година.

Конгресът ще одобри и резолюции, които ще са в основата на платформата на ПЕС за европейските избори през 2019 година Основен акцент е подложен върху общественото и икономическо развиване на Европейски Съюз, подобряването на благосъстоянието на младежите, ограничението на неравенствата, усилването на равнопоставеността на половете, стимулирането на демокрацията и върховенството на закона, намаляването на отрицателните последствия от миграцията, както и стимулирането на вътрешната кохезия на Съюза и дейното му присъединяване в международните процеси.

В съвещанията ще вземат присъединяване делегати от партиите-членки, както и членове на Европейската комисия и Европейския парламент, министър-председатели, партийни водачи и деятели, представители на гражданския бранш и публицисти. Сред присъстващите ще е Федерика Могерини, висш представител на Европейски Съюз за общата външна политика и сигурността; Джоузеф Мускат, министър председател на Малта; Педро Санчес, министър председател на Испания; Антониу Коща, министър председател на Португалия, Зоран Заев, министър председател на Македония и други

В конгреса ще се включи и Джефри Сакс - водещ американски икономист и политически анализатор.
Българска социалистическа партия ще бъде показана от делегация, водена от водача на партията Корнелия Нинова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР