Партията на европейските социалисти (ПЕС) е готова да предприеме всички

...
Партията на европейските социалисти (ПЕС) е готова да предприеме всички
Коментари Харесай

ПЕС може да изключи БСП заради коалицията им с проруски партии

Партията на европейските социалисти (ПЕС) е подготвена да предприеме всички нужни ограничения против своя член в България – Българската социалистическа партия, която разгласи желанието си да образува необятна коалиция с проруски националистически партии, заяви генералният секретар на ПЕС Джакомо Филибек.

Както стана ясно, Българската социалистическа партия (БСП), която е формален член на ПЕС, възнамерява да сътвори нов ляв родолюбив блок, включващ 16 партии.

„ Ако управлението на българската партия тръгне по този път, тогава сигурно Европейската социалистическа партия ще предприеме следващи ограничения, както се случи в други случаи, като да вземем за пример в Словакия ", сподели Филибек в коридорите на събитие, проведено в Брюксел, представен от " 24 часа ".

В началото на октомври ПЕС приключи участието както на проруската партия „ Смер " на Роберт Фицо, по този начин и на „ Хлас " на Петер Пелегрини, които образуваха съдружно държавно управление след своя „ десен " завой.

„ Не утвърждаваме ПЕС да разгласи наказания против Русия за даването на оръжие на Украйна ", добави Нинова, като в същото време изрази възхищението си от Фицо и неговия родолюбив завой.

„ Ние сме срещу знамето, което развява Партията на европейските социалисти (ПЕС) през последните години за използване на Истанбулската спогодба, за признание на трети пол отвън мъж и жена, за обществен пол. Ние не утвърждаваме това, че ПЕС се декларира за наказания против Русия, за даване на оръжия на Украйна ", разясни водачът на.

Първият тест за „ националистическата левица " ще бъдат европейските избори през юни, където ще се конкурира с партия „ Възраждане ", която упорства за прекратяването на участието на България в НАТО и слага под подозрение участието на страната в Европейски Съюз.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР