Партията на европейските социалисти (ПЕС) е готова да мерки срещу

...
Партията на европейските социалисти (ПЕС) е готова да мерки срещу
Коментари Харесай

Нинова заплашена с изгонване от ПЕС заради плановете за нова коалиция

Партията на европейските социалисти (ПЕС) е подготвена да ограничения против българския си член Българска социалистическа партия. Това става откакто лидерката ѝ Корнелия Нинова разгласи желанието си да образува необятна коалиция с проруски националистически партии. Това оповестява Euractiv, базирайки се на генералния секретар на ПЕС Джакомо Филибек.

В началото на седмицата Нинова предложения на диалози представители на 16 разнообразни партии. Заедно с тях Българска социалистическа партия е съумяла да избере кметове и общински съветници.

“Това са партии от левия набор, център и патриотични организации. Преди изборите си поставихме цел – дружно да променим досегашния модел на ръководство на ГЕРБ, и постигнахме положителни резултати ”, разгласи Нинова.

Тя изясни, че с нейните сътрудници считат да стъпят на този триумф, с цел да проведат диалог за образуването на “един огромен фронт. Ляво-център-патриотичен ”, както се изрази.

Сред тези 16 обединения е антиевропейската проруска партия “Атака ”. Както и русофилската групировка на Николай Малинов, който е обвиняем за съветски шпионаж.

“Ако управлението на българската партия тръгне по пътя, описан в репортажа, тогава сигурно Европейската социалистическа партия ще предприеме следващи ограничения. Както се случи в други случаи, като да вземем за пример в Словакия ”, споделя Филибек.

В началото на октомври ПЕС приключи участието на проруската партия “Смер ” на Роберт Фицо.А също и на “Хлас ” на Петер Пелегрини. Те образуваха съдружно държавно управление след своя “десен ” завой.

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова неотдавна съобщи, че е срещу настояването на ПЕС за използване на Истанбулската спогодба. В частта за признание на трети пол, който няма връзка с биологичния пол.

“Не утвърждаваме ПЕС да разгласи наказания против Русия за даването на оръжие на Украйна ”. Това добави Нинова, като в същото време изрази възхищението си от Фицо и неговия родолюбив завой.

Още вести четете в секция България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР