Партията на европейските социалисти има нов председател от днес. Това

...
Партията на европейските социалисти има нов председател от днес. Това
Коментари Харесай

Партията на европейските социалисти има нов председател


Партията на европейските социалисти има нов ръководител от през днешния ден. Това е някогашният шведски министър председател Стeфан Льовeн.

Той бе единствен претендент, откакто досегашният ръководител - Сергей Станишев се отхвърли да се кандидатира още веднъж след 11 години на поста. Льовeн получи 255 гласа, а 7 се въздържаха.

Конгресът на евросоциалистите одобри с цялостно единогласие и резолюция, с която се осъжда съветската експанзия в Украйна. Солидарността с украинския народ е знак на полезности като независимост, народна власт и съществени права.

ПЕС осъжда противозаконната, неоправдана и непровокирана експанзия, се споделя в текста. Присъстващите представители на Българска социалистическа партия не гласоподаваха по тази точка. В текста се съдържа и абзац, подкрепящ участието на България в Шенген.

„ Искаме да защитим и насърчим Шенгенското съглашение, което е едно от най-големите достижения на Европейски Съюз, и да забележим Румъния, България и Хърватия като част от него без отсрочване “, споделят от ПЕС.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР