Партията на европейските либерали АЛДЕ проведе своя 42-и конгрес на

...
Партията на европейските либерали АЛДЕ проведе своя 42-и конгрес на
Коментари Харесай

Илхан Кючюк бе преизбран за съпредседател на Партията на европейските либерали

Партията на европейските либерали АЛДЕ организира своя 42-и конгрес на 2-4 юни в Дъблин. Партиите-членки се събраха на най-висшия орган за взимане на решения и с голямо болшинство преизбраха евродепутата от Илхан Кючюк  Илхан Кючюк Илхан Кючюк е роден на 16 септември 1985 година в гр. Севлиево. На европейските избори през май 2014 година е за съпредседател на АЛДЕ, оповестиха от неговия офис.

По време на конгреса бяха разисквани провокациите пред Съюза и целите на Европа преди идващите европейски избори. Сред основните тематики, по които дебатираха демократичните водачи, бяха бъдещето на Европа, енергийните доставки, войната в Украйна и пътят към мира. Те оформиха демократичния отговор на провокациите, стоящи пред Европа, като единомислещо обявиха предпочитание за единение.

В своята тирада Кючюк поздрави делегатите от повече от 60 демократични партии, които членуват в АЛДЕ, за гласуването доверие и очерта вероятностите за бъдещето на либералите и ролята им в оформянето на Европа на следващия ден. 

Пред нас стоят големи провокации. Либералното семейство освен има думата за това по какъв начин да отговорим на тях, само че нашата мощ е навременното деяние. Ние работим ръка за ръка с жителите. И през днешния ден още веднъж би трябвало да покажем същата решителност и мощ, която притежаваме, това е повратният миг в Европа, съобщи Кючюк.

Съпредседателят на АЛДЕ конкретизира няколко цели, за които в идващите месеци либералите би трябвало да работят старателно, с цел да съумеят да реализират: На първо място съгласно Кючюк е реформирането на партията, с цел да е най-модерната и най-ефективната от европейските партии. Вторият приоритет е да се усили поддръжката за националните партии, част от демократичното семейство, освен на европейските избори. И не на последно място той означи подготовката за европейските избори през 2024 година, която да докара либералите до победа.

По време на съвещанието на Съвета на АЛДЕ бе взето решението партията на украинския президент Володимир Зеленски " Слуга на народа " да стане член на демократичното семейство. 

Съветът разиска и няколко незабавни резолюции, фокусирани върху основни тематики като енергийните доставки на Европа, отбраната на жителите и институциите от хакерски атаки, поддръжката за статут на претендент за участие в Европейски Съюз за Грузия, Украйна и Молдова. Либералният алианс евентуално ще одобри своя лична резолюция по отношение на статута на претендент за участие в Европейски Съюз за трите страни.

Участие в конгреса взе и делегация на, водена от ръководителя на партията Мустафа Карадайъ.

С повече от 60 членки и хиляди самостоятелни членове, АЛДЕ е една от най-големите европейски партии, които са солидно показани в Европейския съвет, Европейската комисия, Европейския парламент и други институции.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР