Партията на досегашния премиер на Латвия печели парламентарните избори в

...
Партията на досегашния премиер на Латвия печели парламентарните избори в
Коментари Харесай

Парламентарни избори в Латвия: Партията на досегашния премиер Кришянис Каринш печели вота

Партията на досегашния министър председател на Латвия печели парламентарните избори в страната. Следващата седмица Кришянис Каринш ще стартира договаряния за сформиране на ново държавно управление. Вотът за нов латвийски парламент се проведе в събота.

Управляващата партия " Ново единение " на премиера на Латвия Кришянис Каринш печели парламентарните избори в страната. Формацията получи близо 19% поддръжка при преброени 95% от бюлетините. Социалдемократите, които всекидневно заемат първите места, в този момент може да изпаднат от Народното събрание. Латвийците гласоподаваха в събота на фона на терзанията към войната на прилежащата за тях Русия в Украйна.

 
Нито аз, нито държавното управление, нито страната се опасяваме. Познаваме Русия и съветската политика от доста години. Опитахме да предупредим съседите ни за заплахата, доста преди да избухне войната. Ще продължим да развиваме армията си и да работим в тясно съдействие с страните от НАТО, с цел да подсигуряваме, че Балтийският район ще остане в сигурност.
Кришянис Каринш, министър председател на Латвия

В понеделник партията на Каринш ще стартира договарянията за ново държавно управление. Досега министър председателят ръководеше страната в коалиция от пет партии.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР