Партията на бившия втори в ГЕРБ Цветан Цветанов Републиканци за

...
Партията на бившия втори в ГЕРБ Цветан Цветанов Републиканци за
Коментари Харесай

Партията на Цветанов иска промени в Изборния кодекс и гласуване по пощата

Партията на някогашния втори в ГЕРБ Цветан Цветанов " Републиканци за България " излезе с позиция, с която упорства за промени в Изборния кодекс преди идните парламентарни избори. Формацията упорства за въвеждане на гласоподаване по пощата.

Според " Републиканци за България " би трябвало да се даде опция на българите от всяка точка на света да съумеят да упражнят правото си на глас и това може да стане точно с " гласоподаване по пощата в идните парламентарни избори на 4 април, обратно на ползите на актуалното държавно управление. "

" Времето за приемане на нужните промени и допълнения в Изборния кодекс е изцяло задоволително, както и организирането на същото: в това число интервала за регистрация и приемане на бюлетините, интервала за гласоподаване по пощата и противоположното връщане на бюлетините до способените органи ", написа в позицията.

От партията подлагат на критика и метода на ръководещата партия. Миналата седмица ГЕРБ и " Обединени патриоти " внесоха ремонти, с които да се разреши на болните от ковид и карантинираните да гласоподават. Това обаче стана не с промени в изборния закон, а в този за изключителното състояние.

" Това към този момент е позната процедура, в 44-то Народно заседание, да се вършат промени на правни правила, които контролират значими публични връзки, през промени на спомагателните разпореждания на закон, който би трябвало да контролира напълно друга материя. От " Републиканци за България " сме на мнение, че промени в изборните правила посредством закона за изключителното състояние са неуместни и опонират на съществени правни правила ", показват от партията.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР