Партията Единна Русия показа приличен резултат по време на изборите,

...
Партията Единна Русия показа приличен резултат по време на изборите,
Коментари Харесай

Медведев приветства изборния успех на Единна Русия

Партията " Единна Русия " сподели порядъчен резултат по време на изборите, които завършиха в неделя. Това съобщи ръководителят на " Единна Русия " Дмитрий Медведев на конферентен диалог с районните клонове на партията след резултатите от един ден на гласоподаване, оповестява " Интерфакс ".

" Вече можем да кажем, че като цяло " Единна Русия " се показа почтено и на практика отбрани позициите, които се опитахме да запазим за себе си. Това демонстрират резултатите от екзитполовете и някои други данни, които към този момент са създадени. Надявам се, че успяхме да реализираме това, сподели ръководителят Медведев.

Той също по този начин добави, че " тази година за първи път организираме избори в нови територии, които са се върнали към нашата страна, и това е доста значимо, тъй като вследствие на това ще бъде допустимо да се образува естествен, пълновръстен законов Руското държавно управление в тези райони, тъй че да извършва всичките им задания, всичките им функционалности ".
 Русия записала 2000 нарушавания към вота
Русия записала 2000 нарушавания към вота

Властите не имат вяра, че нередностите ще повлияят на резултатите

Партията " Единна Русия " води в изборите за депутати в Народния съвет на Луганската национална република (ЛНР) с резултат от 74,72% от гласовете въз основа на резултатите от обработката на 53,81% от бюлетините, оповестява Централната изборна комисия на ЛНР.

Партията ЛДПР получава 9,88% от гласовете , Комунистическата партия на Руската федерация - 7,36%, Справедлива Русия - Патриоти за истината - 5,33%, Нови хора - 1,82% от гласовете.

" Единна Русия " води в изборите за депутати на Законодателното заседание на Запорожка област от първото привикване след обработка на повече от 89% от протоколите с резултат 83%, сподели ръководителят на изборната комисия на района, Галина Катюшченко.

" 89,22% от протоколите към този момент са обработени, в това число извънтериториалните изборни секции и предварителното гласоподаване ", сподели тя пред кореспонденти в неделя.

Както посочи Катюшченко, все още " Единна Русия " печели 83,43% от гласовете, Либералдемократическата партия - 5,75%, Справедлива Русия - Патриоти - За истината - 4,94%, Комунистическата партия - 4,87%.

Парламентарните избори в Запорожка област започнаха на 31 август. Осем дни продължи предварителният избор в труднодостъпните обитаеми места, а извънтериториалните изборни секции работиха четири дни. Основната част от гласуването продължи три дни, изборните секции затвориха в 16:00 часа московско време.
 Само в Москва над 2.5 млн. души гласоподаваха на районните избори в Русия
Само в Москва над 2.5 млн. души гласоподаваха на районните избори в Русия

Путин гласоподава електронно от кабинета си в Кремъл

Настоящият кмет Сергей Собянин води на изборите за кмет на Москва с повече от 2 милиона гласа въз основа на резултатите от електронното гласоподаване, съгласно данни на Московската градска изборна комисия.

" Сергей Семенович печели 2 милиона 53 хиляди 954 гласа ", сподели Артьом Костирко, началник на отдела за възстановяване на териториалното ръководство и създаване на интелигентни планове на държавното управление на Москва.

Втори е претендентът от Комунистическата партия на Руската федерация Леонид Зюганов с 212 хиляди 153 гласа, трети е претендентът от ЛДПР Борис Чернишов, който събра 159 хиляди 413 гласа, четвърти е Владислав Даванков от партията " Нови хора " - 136 хиляди 573 гласа, пети е Дмитрий Гусев от партията " Справедлива Русия - патриоти - за истината " - 103 хиляди 762 гласа.

Според ръководителя на Московската градска изборна комисия (МГИК) Олга Кирилова изборната интензивност на изборите за три дни е била съвсем 50 %.

Припомняме, че тази година изборната седмица в Русия се организира до 10 септември.

В " Единния ден за гласоподаване ", който протича в 85 района на Руската федерация, вземат участие над 81 000 претенденти. В резултат на тези районни избори ще бъдат заменени хората на към 34 000 изборни длъжности.

За първи път вземат участие ДНР, ЛНР, Запорожие и Херсонска област - четирите украински области, които Русия разгласи за анексирани през есента на миналага година, макар че не управлява изцяло териториите им. Както се очакваше, Украйна разгласи тези избори за нелегитимни.

Руската окупационна администрация затвори изборните секции в Донецк - Донецката национална република, по-рано през днешния ден. Секциите ще работят до 15 ч. локално време, защото болшинството от жителите на района към този момент са дали своят вот.

След два дни на гласоподаване и с отчитането на предварителните гласове и гласуването в извънтериториалните изборни секции, изборната интензивност на изборите за парламент е достигнала 74.01%, а на изборите за локалния градски съвет - 68.32%. В първите два дни от изборите секторите се откриваха в 8 часа сутринта и гласуването е траяла до 20 ч.

В рамките на два дни над 2.5 милиона души упражниха своя избор на изборите за кмет на Москва и за общински съветници в 13 общини.

Има сериозен интерес към изборите в столицата, като, когато изборните секции затворят порти, жителите, които не са дали своят вот, могат да го създадат електронно на уеб страницата elec.mos.ru.
 Киев осъжда съветските „ фиктивни избори “ в окупираните украински територии
Киев осъжда съветските „ фиктивни избори “ в окупираните украински територии

Украйна прикани интернационалните си сътрудници да осъдят вота и да не признават резултатите

Президентът Владимир Путин гласоподава електронно от кабинета си в Кремъл и прикани и съгражданите му да упражнят правото си на избор в по този начин наречения Единен ден за гласоподаване.

Путин обърна внимание, че изборните процедури са проведени по допустимо най-удобния метод за жителите. Той уточни, че те протичат в три дни и с изключение на с хартиена бюлетина руснаците могат да упражнят правото си на глас и електронно.

Путин регистрира, че с всяка минала година електронното гласоподаване става все по-популярно, а също по този начин и уголемява своята география.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР