Партията Алианс за албанците, която е съюзник на правителството в

...
Партията Алианс за албанците, която е съюзник на правителството в
Коментари Харесай

Албански бунт в Скопие: Предложенията за новото име Македония ни загърбват

Партията Алианс за албанците, която е съдружник на държавното управление в Скопие отпред със Зоран Заев, виновност протест, съобщи сръбското радио Б92.

Лидерът на съдружния сътрудник на Социалдемократическия съюз на Македония (СДСМ) Зиядин Села се разгласи срещу по думите му "Славянизацията на името на страната. Предложенията, които циркулират в дипломатическите среди, се изписват единствено на македонски. С този акт създателите на плановете нарушават правата на най-голямото малцинство и изопачават етническата картина в Македония. Ето за какво ние сме изрично срещу името на страната да не отразява и нашите ползи ", съобщи той.

Села също изиска от медиатора на Организация на обединените нации в разногласието сред Атина и Скопие – американския посланик Матю Нимиц – да предложения на масата на договарянията и представители на македонските албанци.

Гърция и Македония започнаха при започване на 2018 година начинания за решаването на разногласието за името на балканската страна, почнал с отделянето на републиката от Белград през 1991 година Атина не признава името на северозападната си съседка, тъй като в Гърция има провинция Македония. Заради блокадата страната със столица Скопие попада в интернационалните организации като Бивша югославска република Македония (БЮРМ).
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР