Партия Воля обяви, че напуска парламента. Пред БНТ Веселин Марешки

...
Партия Воля обяви, че напуска парламента. Пред БНТ Веселин Марешки
Коментари Харесай

Бойкот: И партия Воля напуска парламента

Партия " Воля " разгласи, че напуща Народното събрание. Пред Българска национална телевизия Веселин Марешки уточни като претекстове за решението, че желаят да върнат в дневния ред диалозите за значимите неща като приходи, сигурност, опазване на здравето. Според ръководещите решението на " Воля " няма да спре работата на Народното събрание. Не се тормозят и от предварителни избори. Следващата седмица предстоят диалози на водача на " Воля " с ГЕРБ.

Вижте повече по тематиката от Надежда Василева.

Всеки ден оттук насетне ръководещите ще би трябвало да стягат редиците в борба за кворума. С решението си, " Воля " е втората политическа мощ след Българска социалистическа партия, която напусна Народното събрание. ГЕРБ и патриотите имат общо 122-ма депутати. Или с един повече над нужните 121, с цел да заседава Народното събрание. За кворума могат да им оказват помощ двамата самостоятелни депутати.

Българска социалистическа партия от месец напуснаха Народното събрание, а Движение за права и свободи следват тактиката да не влизат в залата, преди да е почнало съвещанието. С " Воля ", депутатите, които вземат участие в протеста на работата на Народното събрание стават общо 115.

Дори и с партия " Воля ", съвещанието тази заран стартира на ръба на кворума.
Цвета Караянчева - ръководител на Народно събрание: Спокойно, има кворум, откривам съвещанието.
Час по-късно депутатите на Марешки последваха дейностите на Българска социалистическа партия.
Веселин Марешки- ръководител на " Воля ": Взехме решение също да напуснем Народното събрание.
В изявление за Българска национална телевизия Марешки изясни, че желаят да смъкват политиците на земята.
Веселин Марешки - ръководител на " Воля ": Считаме, че значимите въпроси са за приходите, за почтено опазване на здравето по посока на здравните служащи, лекари, медицински сестри, за нас като пациенти, почтено и положително обучение и вътрешна и национална сигурност.
В сряда Марешки ще има съвещания с ГЕРБ.

Веселин Марешки - ръководител на " Воля ": И въз основата на това какви задължения ще поемат за бъдещето на това ръководство, ние ще решим какви ще бъдат нашите последващи дейности.
- Извивате ли ръце за нещо? - Абсолютно извиваме ръце да почнат да си правят работата и хората да го усетят позитивно по джобовете си. Защото те и в този момент го усещат в негативен размер. -Нещо за " Воля " желаете ли? - Не, ние от " Воля " сме в българския парламент, с цел да оказваме помощ на хората да живеят по-добре и страната да се развива и да просперира. - Ще кажат, че това е пиар ход, който цели да вдигне вашия рейтинг. Така ли е? - Аз не съм се тормозил и срамувал да се явявам на мажоритарни избори и съм реализирал най-високите мажоритарни резултати във втория по величина град в България Варна.  ВОЛЯ напуща Народното събрание ВОЛЯ напуща Народното събрание
Партия "Воля " разгласи през днешния ден, че напуща Народното събрание. Ще съумеят ли ръководещите оттук насетне да събират кворум за осъществяване на съвещанията и какви са мо...

Напускането на " Воля " не разтревожи изключително ръководещите. Дадоха да се разбере, че ще стягат редиците.
Цветан Цветанов - ръководител на ПГ на ГЕРБ: Дисциплина. Знаете, че в Холандия с един глас се крепи кворумът. Валери Симеонов- " Обединени патриоти ", водач на НФСБ: За кворума не съм изключително обезпокоен. Цветан Цветанов - ръководител на ПГ на ГЕРБ: Не считам, че има парламентарна рецесия. Валери Симеонов- " Обединени патриоти ", водач на НФСБ: Не мога да давам такива избрания за парламентарна рецесия. На мен ми е доста удобно в този момент, когато ги няма Българска социалистическа партия. Приемат се законите, с едно положително движение. Какво значи парламентарна рецесия? Парламентът работи ли? Работи! Добре ли работи?Добре работи!
Според ГЕРБ, макар протеста на три парламентарни групи, няма да се стигне до предварителни избори.
Цветан Цветанов: ръководител на ПГ на ГЕРБ: Страната е постоянна, Народното събрание прави своята работа и считам, че най-важното, което ни следва е да създадем, съответните си положителни резултати на европейските избори и да се подготвим доста по-сериозно и за локалните избори.
От през днешния ден Българска социалистическа партия краткотрайно останаха с народен представител по-малко, откакто Народното събрание одобри оставката на Славчо Велков по здравословни аргументи. Той обаче ще стане консултант на Корнелия Нинова.

Сред значимите решения, които предстоят пред депутатите е изборът на нов състав на ЦИК. Правната комисия изслуша претендентите за поста. Като съществени провокации те показаха машинното гласоподаване, кибер офанзивите и комисията да е поръчител за почтени избори. Мандатът на сегашната ЦИК изтича на 21 март.

Утрешното пленарно съвещание е първото тестване пред ръководещите дали ще съберат кворум. И след това всеки идващ ден. Ако някоя от партиите, подхванали тактичност на протест не направи крачка обратно и не премисли позицията си.
 След Коалиционния съвет: ГЕРБ и Патриотите съгласуваха реализиране на кворум в Народно събрание След Коалиционния съвет: ГЕРБ и Патриотите съгласуваха реализиране на кворум в Народно събрание
Премиерът Бойко Борисов свика тази заран Съвета на ръководещата коалиция. ГЕРБ и Обединените патриоти разискаха методите за обезпечаване на нужни...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР