Партия Волт няма да регистрира листи с кандидати за парламентарните

...
Партия Волт няма да регистрира листи с кандидати за парламентарните
Коментари Харесай

ВОЛТ на Настимир Ананиев няма да участва в изборите, ще подкрепи Продължаваме промяната - Булевард България

Партия " Волт " няма да записва листи с претенденти за парламентарните избори на 27 октомври, оповестяват от групировката.

Партията приканва своите членове и симпатизанти да поддържат преференциално претенденти на " Продължаваме промяната " (ПП).

" Обединението и съответните дейности против „ превзетата страна " са въпрос на съзнание, а не на съдружно съглашение, избираеми места и дотация. Разпиляването на гласове в тази съответна обстановка работи само и единствено за Статуквото – ние отхвърляме да участваме в техния сюжет! ", допълват от " Волт ".

Първоначално " Волт " се записва в ЦИК за присъединяване в изборите за 27 октомври, откакто напусна обединението ПП-ДБ. Сега излиза наяве, че тя няма да записва свои листи.

" Волт " беше една от партиите, с помощта на които Кирил Петков и Асен Василев съумяха да се явят на първите си парламентарни избори през 2021 година - по това време Политическа партия още не беше записана в съда.

Нейният водач до неотдавна беше Настимир Ананиев, който не съумя да завоюва мандат за 50 Народно заседание. Партията към този момент се съставлява от Симеон Трулев и Венцислава Любенова (районен кмет в Пловдив от 2023 г.).
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР