Партия “Възраждане ще поиска от президента Румен Радев да свика

...
Партия “Възраждане ще поиска от президента Румен Радев да свика
Коментари Харесай

“Възраждане”: Президентът да свика референдум за еврото. Ако не – ще го направим ние

Партия “Възраждане ” ще изиска от президента Румен Радев да свика референдум против въвеждането на еврото в България и опазване на българския лев.

Лидерът Костадин Костадинов разгласи, че е имал диалози с други партии по този въпрос, само че не е получил поддръжка.

“Контактната група за провеждането на референдум за запазването на лв. организира среща единствено с ГЕРБ и “Български напредък ”.

Само те одобриха нашата покана, само че на нея обявиха, че няма да поддържат провеждането на подобен референдум ”, сподели Костадинов от в коридорите на Народното събрание.

“Другите политически сили: Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия, “Демократична България ” и “Продължаваме смяната ” не се отзоваха на поканата.
Това е тяхно право.
Не сме изчерпали всички конституционни механизми за провеждането на референдум. Вторият ще го задействаме другата седмица.

След като нямахме триумф с диалозите с народните представители и не получихме нужните 48 подписа от тях, вторият метод е президентът да свика референдум и като отидем на консултационен диалог в президентството ще повдигнем този въпрос.

Ако и там не получим схващане, имаме подготвеност в границите на една седмица да създадем предприемчив комитет и да стартираме събирането на подписи. Поставили сме си за цел събирането на 500 хиляди подписа ”, добави водачът на “Възраждане ”.

По-рано Българска народна банка отхвърли да е изготвян отчет, в който се твърди, че България не е подготвена за присъединение към еврозоната през 2024 година

Това оказва се от позиция на Българска народна банка за достоверността и характера на текстовете, представени през седмицата от Костадин Костадинов, от които – съгласно неговото тълкувание, може да се направи извода, че страната ни не е подготвена за въвеждане на единната европейска валута в целевия небосвод.

“БНБ удостоверява фокуса си върху подготовката за въвеждането на еврото точно с целева дата 1 януари 2024 година ”, се твърди в позицията на националната банка.
“Ръководството на Българска народна банка лъже, уплашено от личните си 37 специалиста.
Въпросът, който задаваме е следният: доскоро Пеканов се изтърва, че този вид, който ние сме получили, не е цензуриран. Ако този вид не е цензуриран, кой ще цензурира разновидността, който ще ни бъде показан най-после? ”, попита още той.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР